Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde, Meral Balcı ve Mehmet Ali Akalın tarafından hazırlanan ahşap maketleri sergisi törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bana göre çok özel eserler ürettikleri için bu iki genç arkadaşımızı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Meral Balcı ve Mehmet Ali Akalın tarafından ‘Köroğlu Maket Sergisi' adı altında bir sergi açıldı. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde, ahşap el işi maketlerin yer aldığı eserlerden oluşan serginin açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve davetliler katıldı.

Açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, serginin kendisi için çok özel bir sergi olduğunu belirterek; Böyle farklı ve ayrıcalıklı bir iş yapan kızımızı ve delikanlımızı gönülden kutluyorum. İnşallah bu tür sergilerin açılabileceği mekanları daha da artırırız. Buna yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Tabi çok kabiliyetli, sanatsever arkadaşlarımız var ve bu arkadaşlarımız emeklerinin maddi karşılığını da bulmaları için çalışmamız lazım. Çoğu zaman ortaya çok güzel eserler çıkıyor ve bunun karşılığını alamayan arkadaşlarımız için bize düşen görev bu sanat eserleri ile piyasa arasındaki bağlantıyı kurmada yardımcı olmak. Bir diğer ve asıl amacımız ise Bolu'ya özgü şeyler üretmek ve üretimine destek vermek. Bu konuda emek verdikleri için, bana göre çok özel eserler ürettikleri için kendilerini kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek, sergideki eserler gezildi. Başkan Yılmaz özellikle sergide yer alan Köroğlu maketini inceleyerek eser sahipleri Meral Balcı ve Mehmet Ali Akalın'ı tebrik etti.Haber Merkezi