Uluslararası Köroğlu Festivalinin fikrini ortaya atan ve Köroğlu'na ait ne kadar kaynak varsa toplanılması gerektiğini ısrarla vurgulayan birisi olarak, geldiğimiz seviyenin hiçte küçümsenmeyecek olduğunu vurgulamak en doğru olanı olsa gerek...
Şehir festivaller, etkinlikler ve İzzet Baysal Vakfı ile onurlandırılmış, bizlere sadece güzel işleri becerebilmek vazifemiz olmalı. Mengen'de Ahmet Kahraman'a ait bir fabrika Gentaş... Devasa bir yatırım. Eskiden arka taraftaki bahçedeki hayvanat bahçesiyle övüvür, eşime dostuma gidin gezin derdim. Şimdi aynı kanaatte değilim. Zira Ahmet Kahraman'ın Mengen'e sosyal proje anlamında, fakülte ya da sağlık anlamında bir katkısı olabilmesi mucizelere kalmış. Ahmet amcamın kendisini Vali beyin yanında aramasına rağmen, üzüldüm.
Mengen'de hayırsever, reklamı sevmeyen, mütevazi. Hani derler ya adam gibi adam Orhan Uçar'ın yemek davetine icap ettik. Mengen'in tarihinde böyle bir katılıma tanık olduğunu zannetmiyorum. İsterdimki Mengen yöresinin zenginleri de, buralara bir kazanımları olabilse, isterdim.