Bolu Valiliği, Bolu Beeldiyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) tarafından ‘Köroğlu Festivali' düzenlenecek.
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı açıklamada, Köroğlu'nun anısını sahiplenmek istediklerini belirterek, Köroğlu'nu, dünyadaki birçok ülke ve Türkiye'de bazı illerin sahiplendiğini söyledi.
Köroğlu'nun, Bolulu olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu nedenle ilk defa ekim ayında ‘Köroğlu' ismiyle bir festival hazırlamayı planladıklarını bildirdi.
Yılmaz, Köroğlu'nun anısını Bolu'da yaşatmayı hedeflediklerini ifade ederek, Türki Cumhuriyetlerin hepsinde Köroğlu var ve bütün devletlerdeki Köroğlu anısını Bolu'da yaşatacağız. Köroğlu'nun ismi Bolu'yla bütünleşecek. Kente devasa bir Köroğlu heykeli gelecek ve Bolu'nun her yerinden görünecek” diye konuştu.
Yılmaz, Köroğlu'nu markalaştırarak kentle özdeşleştirmek istediklerini anlatarak, Köroğlu 'Benden selam olsun Bolu Beyi'ne' diyor. Bu Köroğlu'nun kendi özdeyişi. Biz, Köroğlu'na sahip çıkarak sahiplenmelerinin önünü açacağız. Büyük bir bütçe ile hazırlanan bir çalışma. Bu bütçeleri de karşılayacak organizasyonlar yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bolu'nun turizm alanında tanıtılmasının da sağlanacağını dile getiren Yılmaz, festivale Türki Cumhuriyetlerden temsilcilerin de davet edileceğini bildirdi.