Gerede İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede asayişin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla geçtiğimiz yılın son aylarında alt yapı çalışmalarına başlanan MOBESE kameralarında sona gelindi.
Hafta sonunda yapılan çalışmalarda ilçe merkezinin görünür yerlerine monte edilmeye başlanan kameralar, esnafın imdadına yetişirken, bundan böyle hırsızların da korkulu rüyası olacak.
Ülkenin dört bir yanında görmeye alışık olduğumuz MOBESE sistemi ilçemize de kuruluyor. Uzun bir süredir çalışmaları devam eden, ilçenin dört bir yanına kurulması planlanan, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) sistemi için kameralar kurulmaya başladı.
Gerede Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede asayişin sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla geçtiğimiz yılın son aylarında alt yapı çalışmalarına başlanan MOBRESE kameralarında sona gelindi.
Hafta sonunda (cumartesi, pazar) yapılan çalışmalarda ilçe merkezinin görünür yerlerine monte edilmeye başlanan kameralar, esnafın imdadına yetişirken, bundan böyle hırsızların da korkulu rüyası olacak.
Geçtiğimiz yıl ilçe merkezinde meydana gelen kuyumcudan kasa soygunu ve sonrasında yaşanan hırsızlık olayları akabinde gündeme gelen MOBESE eksikliğinde; Gerede ilçe emniyet müdür yardımcısı Güray Aksüt'ün bir dönem verdiği yoğun uğraşların da etkisi ile bugünlere gelinirken, yeni sistemle ilçenin birçok noktasının kamera ile izlenebileceği öğrenildi.
MOBESE sistemleri ile suçun önlenmesi ve suç sonrasında kanıtların ve şüphelilerin tespiti, çalıntı araç bulunması, şüpheli paket tespiti, yankesici izleme, kapkaç olayları kontrolü, trafik kazası tespiti ve tüm şüpheli durumların kolayca tespiti mümkün olabiliyor.
İlçemizin işlek güzergâhları üzerine kurulacağı öğrenilen MOBESE kameraları, teknik ekiplerce hafta sonunda yapılan çalışmalar ile belirlenen yerlere monte edilmeye başlarken, 19 ayrı güzergâha kamera bağlanacağı öğrenildi.
Sabancı Kavşağı ile Bakırcılar Çarşısı'na kadar olan ana cadde üzerine kurulacağı ifade edilen kamera sisteminin yaklaşık 200 Bin TL'ye mal olduğu belirtildi.