Güney Kore Türkiye AteşesiJooseong Han ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Merkez Başkanı Şükrü Tandoğan, Vali Zahteroğulları'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Vali Zahteroğulları, aradan uzun bir süre geçmesine rağmen hem Kore devletinin hem Kore insanının vefasının hiç eksilmediğini, artarak devam ettiğini kaydetti.
Vali Ahmet Zahteroğulları, Güney Kore Türkiye AteşesiJooseong Han'ı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Merkez Başkanı Şükrü Tandoğan'ı, Bolu Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sami Yıldız ve Gazileri makamında ağırladı.
Bolulu gazilerle bir araya gelmek ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İlimize gelen Güney Kore Türkiye Ateşesi Jooseong Han, Bolu'ya ilk defa geldiğini ve çok güzel bir şehir bulduğunu kaydetti. Ateşe Han'ın bu sözüne ‘Bolu Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biridir' diyerek cevap veren Vali Zahteroğulları, Ziyaretleriniz için sizlere teşekkür ederim. Bizim milletimiz hep zorda olana, darda olana koşmuştur, yardım etmiştir. Aslında yardımda karşılık beklenmez. Ama çoğu zaman o karşılığı göremediği gibi hep hayal kırıklıkları yaşamıştır. Bu anlamda Kore devletini biz çok vefalı devlet ve ulus olarak gördük. Belki Kore'de sizlere yaptığımız katkı tarihimizde başka devletlere yaptığımız katkı yanında çok küçük kalabilir ama toplumların yüreğinde o sevgi vardır. Hem Kore halkı hem Kore Devleti bu vefasını hiç kaybetmedi ve fazlasıyla gösteriyor. Ben bunu bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, bir idareci olarak söylüyorum. Bizde de sizlere karşı çok büyük bir sevgi vardır, belki haritada bile yerini bilmez ama gönlünde o sevgi vardır” şeklinde konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Merkez Başkanı Şükrü Tandoğan ise Vali Ahmet Zahteroğulları'nı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı iken tanıdıklarını, her zaman gazilere destek verdiğini ifade ederek Zat-ı alinizi burada olması bizi mutlu etti. Bizi en iyi anlayanlardansınız. Bizim amacımız gazilik duygusunu, gazilik görüntüsünü topluma yansıtmak” dedi. Ziyaretleri hakkında da bilgiler veren Dernek Başkanı Tandoğan Bolu ile birlikte, Düzce, Yalova, Adapazarı gibi birkaç ile daha uğrayacaklarını kaydetti.

Ziyaret sonunda Türkiye Muharip Gaziler Derneği Merkez Başkanı Şükrü Tandoğan, Vali Zahteroğulları'na dernekleri ile ilgili çeşitli hediyeler verdi.