Geçtiğimiz aylarda ‘köpekleri vuruyorlar' iddiaları ile çalkalanan Gerede, ulusal basına da konu olan haberler ile hayli gündeme oturmuştu.

Geçtiğimiz dönemlerde kuduz olduğu gerekçesiyle vurulan köpeklerin telef edilmesi sonrasında sonrasında BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ve Bolu Hayvanları Koruma Derneği ilgilileri, ilçe adliyesine gelerek Gerede Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı.

İlerleyen günlerde ise Gerede Belediyesi de, Mahmut Alan'ın sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir videoyu hakaret ve küfür dolu sözler içerdiği gerekçesiyle yasal haklarını kullanarak, mahkemeye veriyordu.

Tüm bu gelişmeler hafızalardaki sıcaklığını yitirmemişken, adeta karşı taaruza geçen Mahmut Alan bu kez de yeni bir video ile gündeme deyimin tam anlamı ile bomba gibi düştü. Sosyal medya üzerinden pek çok paylaşım yapılan videoda izlenen görüntülerde köpek vurduğu anlaşılan ikili arasında geçen diyaloglar kan donduran cinstendi! Çekilen görüntülerde iki kişinin terminal bölgesinde bir yerde oturup öldürülen köpekler üzerinden kazanılan paraları hesapladıkları görüldü. Öldürülen köpek başı belli bir miktar para kazanıldığı üzerinde dönen tartışma sosyal medyaya yüklenen video ile ortaya çıktı.

Görüntüleri paylaşan BBP Bolu İl Başkanı Mahmut Alan, konuya ilişkin facebook hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; Gerede'de para alarak köpekleri vuran, köpek başına 20 lira aldığını söylüyor. Acaba bu parayı kim veriyor?” diye sordu. Köpekleri kimin öldürttüğü ve öldürülen köpek başı ücretleri kimin dağıttığı bilinmezken, sosyal medyaya yüklenen bu video pek çok kullanıcı tarafından da paylaşılarak tartışma konusu oldu. Haber Merkezi