Gerede'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen köpek ölümleri vatandaşı tedirgin ediyor. Sadece mahallelerde değil, şehir merkezinde iş yerlerinin önünde de ölü bulunan köpekler vatandaşı tedirgin etmeye başladı.
Durumu bildiren iki vatandaşın verdiği bilgiye göre; köpekler nedensizce ölüyor. Herhangi bir yerinde yara izi bulunmayan köpekler önce hareketsizce yatıyor sonra öldüğü görülüyor. Vatandaşlar ise bu durumdan tedirgin.
İKİ GÜNDE ÜÇ KÖPEK ÖLDÜ!
Vatandaşların verdiği bilgiye göre önceki gün iki köpek Dayıoğlu Mahallesi Hayrettin Demiralp Caddesinde boş arsa üzerinde ölü olarak bulunmuş sonrasında ise bir köpeğin karın bölgesinden ikiye bölündüğü görülmüş. Soğuktan ölebileceği tahmin edilirken, dün akşam saatlerinde Orta Mahalle Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde bir iş yerinin kapısının önünde yatan köpeğin öldüğü fark edilmiş, sonrasında vatandaşlar tarafından ölü köpek yolun karşısındaki orta refüje kaldırılmış ve Gerede Belediyesine haber verilmiş.
BU KÖPEKLER NEDEN ÖLÜYOR?
Gerede ilçe sınırları içerisinde yaşanan köpek ölümlerinin neden olduğu merak edilirken Köpeklerde salgın hastalık mı var?” yoksa Köpekler zehirleniyor mu?” sorusu akıllara geliyor. Yetkili mercilerden vatandaş tedirgin bir şekilde açıklama bekliyor.
GEREDE'YE HAYVAN BARINAĞI ŞART!
Birçok il ve ilçede başıboş hayvanların barındırıldığı, aşılandığı ve kısırlaştırıldı hatta hayvan edinmek isteyenlere yardımcı olunan bir hayvan barınağı Gerede'ye şart. Gerede her ne kadar nüfus bakımından küçük ölçekli bir ilçe olsa da özellikle köpeklerin fazlalığı dikkat çekiyor. En azından köpeklerin barına bileceği ve üremelerinin kontrol altına alabileceği uygun bir ortam oluşturulup bu konunun değerlendirilmesi vatandaşı rahatlatacak.