Şehir İçi Ulaşım Sisteminde değişiklik yapan Bolu Belediye Meclisine taleplerde bulunan 5 kooperatifin talepler, Bolu Belediye Meclisi tarafından oy birliği reddedildi.

Bolu Belediye Meclisi tarafından yapılan çalışma sonrası, şehir merkezinde taşımacılık yapan kooperatiflerin araç sayıları düşürülmüş, taşıdıkları yolcu bedellerinin %10'unun Bolu Belediyesi'ne verilmesi ve hat sürelerinin 10 yıl olarak sınırlandırılması kararlaştırılmıştı. Kooperatifer ortak hazırladıkları bir dilekçeyle Bolu Belediyesi'nden taleplerde bulunmuş, hat ruhsatlarının sınırsız olmasını, taşıdıkları her bir yolcu ücretinin %10'unun Bolu Belediyesince alınmamasını istemişlerdi.

KOOPERATİFLERİN TALEBİ REDDEDİLDİ

Kooperatiflerden gelen talepler hafta içerisinde Çeşitli İşler Komisyonu ve Plan Bütçe Komisyonları tarafından değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonrası talepler Ağustos Ayı İkinci Meclis toplantısında tekrar Meclise getirildi. Bolu Belediye Meclisi Temmuz ayında aldığı kararın devamına ve kooperatiflerden gelen taleplerin reddedilmesini oy birliği ile karara bağladı.