Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İsmail Taş, Arazi Edindirme Şube Müdürü Fevzi Seymen'le birlikte ıslah projesi devam eden Demirciler Köyündeki çalışmaları yerinde inceledi.

Tüm mera birimi çalışanlarının da katıldığı denetim ve incelemelerde İl Müdürü İsmail Taş, Demirciler Köyü çiftçilerine açıklamalarda bulundu. İl Müdürü açıklamasında mera alanlarının korunmasının yanında ıslahla verim ve kaba yem üretimlerinin arttırıldığını, kaba yem üretimlerinin iki katına çıkarıldığını, yeşil ot kaba yem üretiminin dekarda 360 Kg yükseltildiğini, mera alanlarında sürdürülebilirliğin sağlanması için İl Müdürlüğümüzce uygulanan ıslah projelerine çiftçi katkılarının sağlanmasının gerektiğinin önemini ifade etti.

Demirciler Köyünde 370 dekar alanda yapılan ilkbahar gübrelemesini yerinde inceleyen ve çalışmalara katılan İl Müdürü Taş, daha sonra yayımlanan İl Otlatma Planı Valilik Genel Emrine uyulmasının önemine vurgu yaparak; İlimizde mera, yaylak, kışlak, umuma ait çayır ve otlakiyelerde 2015 yılı otlatma mevsimi başlangıç ve bitiş tarihlerinin; Göynük, Mudurnu ve Seben İlçeleri ile bu ilçelere bağlı belde ve köylerde 01 Nisan - 15 Ekim (anız otlatması dahil) olarak, Dörtdivan, Gerede, Kıbrıscık, Mengen, Merkez İlçe ve Yeniçağa ilçeleri ile bu ilçelere bağlı belde ve köylerde 15 Nisan - 15 Ekim (anız otlatması dahil) olarak, İlimizdeki tüm yaylaklar için 15 Mayıs - 15 Ekim olarak belirlendiğini, belirtilen otlatma tarihlerine tüm çiftçilerimiz uymasının mera alanlarındaki kaba yem üretiminin artacak olması nedeniyle kendi yararlarına olacağını ifade etti. Haber Merkezi