Hazırlık çalışmaları neredeyse 1 yıldır yapılan ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Marka Şehir Bolu ve 3. Uluslararası Köroğlu Festivali 21-22-23 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. 3 gün sürecek olan festivalin programı da hazırlanırken, programda yer alan konser etkinliklerinin iptal edilip edilmediği henüz Bolu kamuoyuna açıklanmadı. Festivalin ilk günü Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Halk Müziği Sanatçıları sahne alırken, ikinci günü Selçuk Balcı ve final gecesi ise Işın Karaca'nın sahne alacağı açıklandı. Uluslararası Aşçılık Festivali, terör olayları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.
HABER: HAKAN AYDIN

Bolu, bu yıl 3'üncü kez düzenlenecek olan Marka Şehir Bolu ve 3. Uluslararası Köroğlu Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hazırlık çalışmaları yaklaşık 1 yıldır sürdürülen Köroğlu Festivali 21-22-23 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
21 Ağustos tarihinde başlayacak festival, Kent Meydanı'nda festival ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Açılış konuşmalarının ardından Hülya Koçyiğit'inde katılacağı ‘Köroğlu ve Türk Sineması' söyleşisine geçilecek. Gün içerisinde Azerbeycan, Türkmenista, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan ve Kazakistan'dan gelen Halkoyunları ekipleri, yöresel oyunlarını sergileyecekler. İlk gün Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı sanatçıların açık havada verecekleri konser ile son bulacak.
Festivalin ikinci günü etkinlikler Köroğlu Yayınları ve Türksoy Sergisi'Nin açılışı ile başlayacak. Gün boyu sürecek etkinlilerin finalinde ise Selçuk Balcı konseriyle tamamlanacak. Festivalin son günü ise Işın Karaca sahne alacak.
KONSERLER İPTAL EDİLECEK Mİ?
Aylar öncesinden hazırlanan ve şu anda davetiye dağıtımı devam eden Festival programında yer alan halka açık konserlerin ise akıbeti belli değil. Uluslararası Aşçılık Festivali programında yer alan konserler nedeniyle Mengen Belediyesi ağır eleştiriler almış, Mengen Kaymakamlığı'nın müdahalesi sonrası festival komitesi festivalin ileri bir tarihe ertelendiğini açıklamıştı. Bolu Belediyesi tarafından organizasyonu aylar öncesinden yapılan Köroğlu Festivali'nin, festivale yurt dışından gelecek katılımcılar nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesi beklenmezken, festival kapsamında ki açık hava konserlerinin iptal edilmesi bekleniyor.