Kongrede söz alıp konuşan Emin Semercioğlu adeta kongreye damga vurdu. Başarının gelmesi için yeni seçilecek yönetime sonuna kadar destek olacağını ifade eden Semercioğlu'nun konuşması üyelerden uzun süre alkış aldı. Bir ara Yılmaz Becikoğlu'na ise ‘Bu iş öyle konuşmayla olmaz. Çıkacaksın başkan olacaksın. Ortalığı karıştırma" diyerek de tepki gösterdi.
Yaşanan tartışmalar üzerine söz alan eski başkanlardan Emin Semercioğlu, yapıcı konuşmasıyla delegelerin takdirini kazandı. Bütçe üzerine konuşmak için söz hakkı alan Semercioğlu, Sık sık araya girilerek yeni yönetime gelecek olan arkadaşların da moralini bozuyorsunuz. Bu tenkitleri yapmamak için çıkacaksınız ve aday olacaksınız o zaman. Sürekli her şeye itiraz ediyorsunuz. Açıklanan bütçe bu lig için ideal bir bütçedir. Bu bütçenin iki katı olan kulüpler bile şampiyon olamıyor. Önemli olan çok para değil elindeki parayı idareli ve dengeli kullanmaktır” dedi.
Geçtiğimiz dönem yalnız kaldığının altını çizen Semercioğlu, Şampiyonluğa giderken Mersin idman Yurdu'nun Zafer Çağlıyan'ı, Kürşat Tüzmen'i oranın ileri gelenleri hepsi sadece bir yumruk olmuşlardı. 3 tane yumruk. Ben de tek yumruk kaldırmıştım. Biz şampiyonluğa giderken tek yumrukla gidemeyiz dedim. İşte bu tek yumruk devam ederse, Boluspor şampiyon falan olamaz. Bırakalım eskiyi. Bugün kim gelecekse onu destekleyelim, yardımcı olalım, köstek olmayalım. Çünkü Boluspor'un geleceği çok önemli. Bence bundan sonra bu iş gerçekten günümüzde daha önceki yıllardan daha çok farklı ve UEFA kriterlerine göre kulüp idareleri kolay değil artık. Bundan sonra gelecek başkan ve yönetim kurulu bu bilinçle hareket etmek üzere geliyor, tahmin ediyorum. Çok önemli bir yönetim tarzı gerekiyor. Onun için bundan sonra gelecek yönetime yardım edeceğimizi, destek olacağımızı ve Boluspor'un da bundan sonraki geleceğini de konuşarak devam edeceğimizi diliyorum.
Özbostancı'dan Becikoğlu'na; Haddini bil!”