Hafta sonu gerçekleştirilecek olan AKP İl Başkanlığı kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra katılacak bakan ve AKP'nin ağır isimleri netlik kazandı. İl Yönetimi tarafından kongrenin şölen havasında gerçekleşmesi için detaylı bir şekilde çalışmalar devam ederken, Kongreye Davutloğlu'nun yanı sıra Bülent Arınç, Fikri Işık, Mehmet Ali Şahin ve Haluk İpek'in katılacağı belirtildi. Programın detayları güvenlik gerekçesiyle kamuoyu ile paylaşılmadı.

ÖZEL HABER: Hakan AYDIN

AKP teşkilatlarında hafta sonu gerçekleştirilecek olan 5. Olağan İl Kongresi için hummalı bir çalışma yönetiliyor. Başbakan sıfatıyla ilkez Bolu'ya gelecek olan Ahmet Davutoğlu için adeta sıkıyönetim ilan edilmiş durumda.

CADDELER BAYRAKLARLA DONATILDI

Özellikle 14 Aralık operasyonunun ardından kongrelere önem veren Ahmet Davutoğlu'nun, Bolu ziyareti öncesi teşkilatlar seferberlik ilan etti. Teşkilat yönetimleri sürekli toplantı halinde yer alırken, AKP Gençlik Kolları üyeleri de cadde ve sokakları bayrak ve dövizlerle süsleyerek kongreye katılımı arttırmayı hedefliyor.

KATILACAK İSİMLER BELLİ OLDU

5. Olağan İl Kongresine Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve AKP Genel Sekreteri Haluk İpek'in katılacakları açıklandı.

METİN'LER DE GELİYOR

Hükümette görev alan eski siyasetçi bakan yardımcılarımızın da kongreye katılmaları bekleniyor. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz'ın il kongresinde Bolu'da olmaları bekleniyor.

YÖNETİMİN %2'Sİ DEĞİŞİYOR

12 Haziran 2014 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığı'na atanan Yüksel Coşkunyürek'in, yönetimde kısmi değişikliğe gideceği belirtiliyor. 40 kişilik yönetim kurulu listesinden 5-6 ismin görev almak istememeleri nedeniyle yeni isimler takviye edilerek çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

PROGRAM AÇIKLANMADI

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyetin programı haber saate hazırlandığı dakikalarda netlik kazanmamıştı. Davutoğlu ve beraberindeki heyetin saat 14.00'de ilk olarak AKP İl kongresine katılacağı, ardından Bolu Belediyesi, Bolu Valiliği ve uygun olması halinde ise MÜSİAD Bolu Şubesi'nin açılışını gerçekleştireceği belirtildi.