Türk Metal Sendikası üyelerinin yaklaşık 245 gündür grev uyguladığı ve çalışanlarının emek mücadelesi verdiği Düzce'nin Cumayeri ilçesinde faaliyet gösteren KOMBASSAN HOLDİNG kuruluşu olan Anadolu Rulman iş yeri önünde basın açıklaması yapıldı.

Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi yaptığı basın açıklamasında Türk Metal Sendikası grevde ki arkadaşlarımıza bir ömür boyu bakacak güce sahiptir” dedi. Şube Başkanı Elçi konuşmasında, Bu güne kadar kanunlar çerçevesinde Kombassan Holding yetkililerine uzlaşmacı tavrımızı gösterdik. Ancak yaklaşımımız ne yazık ki Kombassan Holding yetkilileri tarafından anlaşılmamış olacak ki her türlü illegal yaklaşımı gösterdiklerini gördük. Bildiğiniz gibi 18.07.2014 tarihinde Anadolu Rulman iş yerinde başlattığımız grev uygulaması 9.ayına girmiş bulunmaktadır. İşverenin bu süreç içinde uyguladığı kanun dışı eylemler, entrikalar, sizlerin arasına sokmaya çalıştığı fitne ve fesatlar, bizleri daha da birbirimize yakınlaştırmış, hatta bizi etle tırnak gibi yapmıştır. Bu güne kadar suskun kaldık, uzlaşabiliriz dedik, işyerimizin itibarı zarar görmesin istedik. Soruyoruz size siz ne yaptınız ey işveren , ey beceriksiz yöneticiler. Kanunun etrafından dolanmaya çalıştınız, işyerinde grev yasaklarını delmeye çalıştınız, işçi arasına fitne sokarak sendikadan istifa etmelerini beklediniz. Aklınızı başınıza alın, artık gerçekleri görün. Bu emekçiler hakkını istiyor, bu emekçiler ürettiklerinden hakça pay istiyor. Bu istekleri yerine getirilinceye kadar da bu mücadele devam edecektir.

Artık bu gerçeği görün ve hayal kurmaktan uzaklaşıp, toplu sözleşme masasına yeniden oturun. Kendi işçisine iftira atan, kendi çalışanına güvenmeyen, onların hak ve menfaatlerini gözetemeyen sizlerden yönetici olmayacağını artık Kombassan yöneticileri de umarız görmüşlerdir. Bu güne kadar işverenin yaptığı her türlü kanun dışı uygulamaya kanuni çerçevede girişimde bulunduk. Gerek İş Kur'a gerekse çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı iş teftiş grup başkanlığına bir çok suç duyurumuz oldu. İşverenin, yasak olmasına rağmen grevde bulunan işçilerin yerinde işçi çalıştırdığını müfettiş raporlarıyla tespit ettirdik ve bununla ilgili yöneticiler hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulunduk. Herkes hak ettiği cezayı alsın istiyoruz. Hak arama mücadelesi yapılırken haksızlığa asla izin vermeyeceğiz. Türk Metal Sendikası ve yöneticileri bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da duyarlı davranacak kanunsuzluk yapmamaya her zaman özen gösterecektir. Buradan işverene tekrar sesleniyoruz. Bizi denemeyi bırakın ve artık gerçekleri görün. Bu işin masa başında biteceğini artık öğrenin. Türk metal sendikası grevde ki arkadaşlarımıza bir ömür boyu bakacak güce sahiptir. Buradan Kombassan Holding yetkililerine sesleniyoruz. Kimse Türk Metal Sendikasının sabrını ve gücünü sınamasın ! ” dedi. Haber Merkezi