Geçmiş yıllarda terör örgütü PKK'ya karşı gerçekleştirilen bir çok başarılı operasyonda görev alan Bolu 2. Komando Tugayı, Kışlasından çıkmak için emir bekliyor. Çözüm süreci nedeniyle Genel Kurmay'ın talimatıyla uzun süredir kışlasına çekilen komando tugayı, son günlerde artan terör saldırıları sonrası hazırlıklarını tamamladı.

ÖZEL HABER: HAKAN AYDIN

NATO Görevi kapsamında Kuzey Irak'ta bir tabur askeri bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı, artan terör saldırıları sonrası hazırlıklarını tamamlayarak Genel Kurmay'dan gelecek emri bekliyor.

3 YILDIR GÖREVE ÇIKMIYORLAR

Güneydoğu Anadolu bölgesinde 1980'li yıllardan bu yana sürekli iç güvenlik harekâtına katılan Tugay personeli, 2012 Aralık ayında Bolu'ya döndü. Eğitimlerine aralıksız devam eden tugay personeli zaman zaman Aladağ bölgesinde yaptığı tatbikatlarla her an göreve hazır bekliyordu.

ÜSTÜN CESARET VE FERAGAT MADALYASI

1983 yılında Tugay'a 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekâtı'nda göstermiş olduğu eşsiz kahramanlıktan dolayı birinci, 1992 yılında yapılan sınır ötesi harekâtta göstermiş olduğu başarılardan dolayı ikinci Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası verildi.

335 ŞEHİT VERDİ

2. Komando Tugay Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar Kıbrıs Barış Harekâtı, terörle mücadele harekâtı ve diğer görev şehitleri dâhil olmak üzere toplam 335 şehit verdi.

GENEL KURMAY'IN EMRİ BEKLENİYOR

Kuzey Irak bölgesinde NATO görevi kapsamında 1 tabur askeri bulunan Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı, son günlerde artan terör olayları sonrası hazırlıklarını tamamlayarak beklemeye geçti. 2 Tabur asker silah ve teçhizatlarıyla her an emir gelmesi durumunda görev yerlerine intikal ederek, terörle mücadele etmek üzere hazır bekletiliyor.