İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, basına yaptığı açıklamada Boluluların yüreğine su serpti. Arık Kökez ve çeşmelerden akan içme suyunun içilebilir nitelikte olduğunu söyleyerek Bolu'nun ne Kökez, ne normal içme suyunda herhangi bir problemimiz yok. Belediye de o konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Biz de ardından bir açıklama yaptık. Şuan bir problem yok, içilebilir nitelikte” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Kökez'den dolayı arttığı söylenen ishal vakaları ve Kökez'in içilebilir olup olmadığı hakkında basına açıklama yaptı. Arık şunları söyledi: Kökez Suyu'nun sağlıklı olup olmadığını biz sürekli takip ediyoruz. Özellikle yaz döneminde daha sık takip ediyoruz. Dolaysıyla bu söylemler gerçeği yansıtmıyor. Valiliğe gönderdiğimiz basın bildirisiyle de bunu bildirdik. Şuan itibarıyla biz Bolu'nun tüm noktalarında mikrobiyolojik testleri yaptırıyoruz him de klorlanması gerekiyor bu suların günlük olarak klor miktarlarını ölçtürüyoruz. Hem klor miktarları normal sınırlar içerisinde hem de herhangi bir mikrop üremiş değil bu sularda. Zaten öyle bir şey olsa biz halkımızı bilgilendiririz. Kullanmamaları gerektiğini söyleriz. Hem belediyeyi, hem ilgili kurumları bilgilendirmek zorundayız.

Bolu ilinde günlük kaç tane ishal vakası varsa poliklinik esnasında otomatik olarak bizim veri tabanına girer. Günün sonunda veri tabanında Bakanlık bunu görür. Tüm Türkiye genelinde A1, A2, A3 diye seviyelerimiz vardır. Bizim A3 seviyesini aşıp, A4 seviyesine girdiğimiz an Bakanlık bizi zaten otomatik olarak uyarır. Biz hemen gerekli tedbirleri alırız. Bu söylem çıktığında biz hemen veri kontrollerimizi yaptık. Gayet normal seyreden verilere sahip olduğumuzu bir kez daha gördük. Son bir haftalık verileri de çıkarttım ben. 120 ile 70 arasında değişiyor.

Bolu'nun ne Kökez, ne normal içme suyunda herhangi bir problemimiz yok. Belediye de o konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Biz de ardından bir açıklama yaptık. Şuan bir problem yok, içilebilir nitelikte”