Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü ve Çevre Korumu Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan proje kapsamında Bolu merkezde bulunan tüm çeşmelerin yenileme çalışmaları başladı.
İl merkezinde bulunan 87 Kökez çeşmesinin durum tespitleri yapılarak, 34 çeşmenin kullanılamaz olduğu için yenilenmesine, 53 çeşmenin de bakımlarının yapılmasına karar verilerek bu kapsamda çalışmalar başlatıldı.
34 çeşme yenileniyor
Kötü durumda olan 34 Kökez çeşmesinin ise yıkılarak hayırsever vatandaşlarında destekleriyle tekrar modern ve daha kullanışlı bir şekilde yapılarak vatandaşların hizmetine sunulması ile ilgili çalışmalar başlatıldı. Bunlardan bir tanesinin yapımı Bahçelievler Mahallesi'nde tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.
Hayırsever Vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz
Yeniden yapılacak olan 33 çeşmenin tip projeleri tamamlandı. Çeşme yaptırmak isteyen hayırsever vatandaşların Bolu Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekiyor.
53 Çeşmenin tadilatı devam ediyor
53 Kökez çeşmenin ise mermer temizliği, ızgaraların bakımı, armatürlerin ve yazılarının yenilenmesine Bolu Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından başlanıldı.