Eğitim-Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak yaptığı açıklama da, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ile ilgili olarak ulusal medyada kullanılan sıfatı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, Toplumun gözü önünde örnek bir yaşantıya sahip olan, aile yaşantısının düzgün olduğu herkesçe bilinen ve büyük bir camianın başındaki İl Milli Eğitim Müdürünün böyle bir ifadeyle gündeme gelmesini kesinlikle kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak tarafından yapılan yazılı açıklamanın tam metni şöyle; Son günlerde ilimiz kamuoyunu meşgul eden konu ile ilgili Eğitim-Bir-Sen Bolu Şubesinin görüş ve düşüncelerini paylaşmak ihtiyacı doğmuştur. Eğitim sendikası olmamız hasebiyle üyelerimizin; yetkili sendika olmamız nedeniyle bütün eğitim çalışanlarının sorunlarıyla ilgilenmek zorunda olduğumuz için il milli eğitim müdürüyle sürekli iletişim halinde olduğumuz bir gerçektir. Bu iletişim sürecinde zaman zaman anlaşmazlıklar ve görüş ayrılıkları yaşadığımız Bolu kamuoyunca bilinen bir gerçektir. Doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısında duran bir anlayışın mensuplarıyız. Bu bağlamda Sayın İl Milli Eğitim Müdürüyle ilimizdeki eğitimle ilgili gelişmelerde konunun doğal paydaşı olduğumuzdan zaman zaman müzakerelerde bulunduk. Yapılan çalışmalarda fikrimizi açıkça; gerek birebir görüşmelerimizde, gerekse medya-sosyal medyada paylaştık ve doğrunun bulunması için gayret gösterdik.

Ancak Valiliğin himayesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü Okuyorum14 Projesindeki komisyon üyelerinin ihmallerinin öğrenci pedagojisi bakımından doğurabileceği olumsuzluklar yerel medyada daha sonrada ulasal medyada yer almış ve kamuoyunun tepkisini çekmiştir. Konunun eğitim yönüyle ele alınması gerekirken konu kurum ve kişilerin yıpratılması noktasına gelmiş kantarın topuzu kaçmıştır. Son olarak ulusal medyada yer alan, muhafazakâr ve mütedeyyin olduğuna inandığımız il milli eğitim müdürümüzün adı anılan haberde asla tasvip edemeyeceğimiz bir sıfatla nitelendirilmesini kabul etmemiz mümkün değildir. Toplumun gözü önünde örnek bir yaşantıya sahip olan, aile yaşantısının düzgün olduğu herkesçe bilinen ve büyük bir camianın başındaki İl Milli Eğitim müdürünün böyle bir ifadeyle gündeme gelmesini kesinlikle kabul etmiyoruz.” Haber Merkezi