Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "Kamuoyunda Kobani, Rojava, Paris ne kadar yer işgal ettiyse, BayırbucakTürkmenleri'nin de o kadar yer işgal etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Memur-Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, "Kamuoyunda Kobani, Rojava, Paris ne kadar yer işkal ettiyse, BayırbucakTürkmenleri'nin de o kadar yer işgal etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Koçak, yaptığı açıklamada, dünya kamuoyunun özellikle Müslüman ve Türk coğrafyalarındaki zulümlere seyirci kaldığını söyledi. Bir kaç gündür BayırbucakTürkmelerinin yaşadığı zulümle karşı ilgisizliğin görüldüğünü belirten Koçak, "Bir yandan Esed güçleri, bir yandan Rus hava saldırısı, diğer yandan da İran destekli milislerin saldırılarıyla bir ateş üçgeninde kalan soydaşlarımız, dindaşlarımız maalesef çok zor durumdalar" şeklinde konuştu.

Türkiye'deki Memur-Sen'in genel görüşü olarak derhal Türkiye Cumhuriyetini soydaşlara yardıma çağırdığını ifade eden Koçak, "Çünkü gerçekten çok zor durumdalar. Zor durumda kalmalarının bir başka nedeni de geçtiğimiz yıl paralel ihanet çetesinin durdurduğu tırların maalesef acısını bu gün yaşıyoruz" diye belirtti. Fransa'da patlayan bombaların ardından bütün dünyanın Fransa'ya sahip çıktığını hatırlatan Koçak, "Bu gün dünya Türkmenlerin de yardıma koşmalı. Aynı acıyı yaşamamalılar diye düşünüyorum. Kamuoyunda Kobani, Rojava, Paris ne kadar yer işkal ettiyse, BayırbucakTürkmenleri'nin de o kadar yer işgal etmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Haber Merkezi