Teknik direktör Hakkı Öztabağ ve Kıbrıscıkspor Kulübü Başkanı Sabahattin Kocadağ, her hafta Köroğlu TV ekranlarında yayınlanan ‘Serbest Vuruş' programının canlı yayın konuğu oldu. Öztabağ ve Kocadağ, Mustafa Özkan ve İlhan Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Köroğlu Tv'de gerçekleştirilen canlı yayına katılan Kıbrıscıkspor Kulübü Başkanı Sabahattin Kocadağ yatığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı;

“BOLUSPOR'UN BU SENE LİGE KALMASI BİLE BAŞARIDIR”

“Boluspor'un maçlarını açıkçası çok takip edemiyoruz. Kıbrıscıkspor'a daha çok yoğunlaştık. İlk bakışta Boluspor'un ligde kalması bile başarı. Geçen sene son maçta ligde kaldık. Boluspor'un ligde kalması şampiyon olması gibi bir şey. Şimdi kolay değil, çok büyük bütçeler dönüyor. Boluspor'a şöyle hizmet ediyoruz. Boluspor'un alt yapısına her sene 4-5 tane yetenekli çocuğumuzu veriyoruz. Boluspor'un bu sene lige kalması bile başarıdır. Çevre illere bakıldığında hiçbir takım kalmamış. Bolu'ya bakıyorsunuz, hakikaten bir spor kültürü var. Boluspor'a mutlaka sahip çıkılıyor. Savaş başkana da buradan ne kadar teşekkür etsek azdır. Geçen sene takımı ligde bıraktılar. Geçen sene düşmüş olsaydı, bu akşam bunları konuşamayacaktık. Kolay değil.”

“KIBRISCIKSPOR BOLU'YA HİZMET EDİYOR”

“Geçtiğimiz Cumartesi günü genel kurulumuzu yaptık. Geçmiş yönetim kurulumuzdaki bütün arkadaşlarımız tekrar görev aldı. Bolu Belediyesi'ne 1 yıl önce müracaatta bulunduk. Kıbrıscıkspor'un kendi tesislerini yapması konusunda. Sağ olsun, Alaaddin başkanımızda çok sıcak baktı. Karaçayır'da büyük su kenarında 500 M2 arsa tahsisi yapıldı. Bu arsa üzerine bizim amacımız gelir getirici bir halı saha diğer tarafa da üstü düğün salonu altı tamamen sporculara hizmet edecek sosyal bir tesis olacak. Boluspor tesislerinin farklı bir versiyonunu düşünelim. Çok büyük bir proje. 2 Milyonluk bir proje. Aslında amatör bir takım için böyle bir şeyi yapmak çok kolay değil işin açıkçası. Biz inanıyoruz bu işi yapacağımıza. Geçen hafta Ankara'da Spor Bakan Yardımcısı Metin Beyi ziyaret ettik. Projemizi de kendisine teslim ettik. Oradan belli bir destek gelirse ilkbaharda bu işe başlayacağız. Önümüzdeki günlerde Ankara ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Eğer bu tesis yapılırsa, Türkiye'de örnek olacaktır. Amatör bir kulübün böyle bir işi yapması bir kendi imkanlarıyla. Bize Kıbrıscık Belediyesi'nin hiçbir desteği yok. Tamamen kendi gücümüzle yapmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu projeye Bolu'nun da sahip çıkması gerekiyor. Biz Bolulu çocuklara hizmet ediyoruz. Bu proje demek ki Bolu'nun projesi. Şuana kadar Boluspor'a 30'a yakın sporcu verdik. Boluspor'dan bu sene BAL Ligi için oyuncu istemiştik. Oradaki sporcu kardeşlerimiz BAL liginde oynamak istemedi. Oyuncular, BAL Liginde oynamayız dedikleri için bu iş oldu. Bu konuda bize çokta yardımcı olunmadı. Savaş Başkan, 4-5 futbolcu verebileceklerini söyledi. Çocuklar gelmedi. Bu çok önemli değil. Önemli olan şu. Kıbrıscıkspor Bolu'ya hizmet ediyor.”

“CİDDİ BİR DESTEK YOK”

“Bu sene 14 tane takım Bolu'ya geldi ve bu takımlar Bolu'da konakladılar. Bolu'ya para bıraktılar. Bu maçları İlçemizde oynamış olsaydık, bu takımlar ister istemez İlçemize geleceklerdi. Müsabakaları Bolu'da oynadığımız için Bolu'ya ciddi bir katma değer katıyorsunuz. Onun dışında sportif anlamda baktığımızda Boluspor ile maçlarımız çakışmıyor. Çakışmadığı içinde futbol severler Karaçayır'a geliyor. İnsanlara güzel maçlar izletiyoruz. Kıbrıscıkspor son 4-5 yıldan beri çok büyük başarılara imza attı. Alt yapısını güçlendirdi. Bu işi hiç olmayan paralarla yapıyoruz. Ciddi bir destek yok. Futbol Federasyon'undan 30-35 Bin Lira ödenek geliyor. Onun dışında yönetim kurulu elini cebine atıyor.”

“DÜZCESPOR ŞU ANDA LİDER”

“Bu hafta değerli sporseverleri, Kıbrıscıksporlu hemşerilerimi, Boluspor'u seven halkımızı Bolu şehir stadyumuna bekliyoruz. Pazar günü çok güzel bir karşılaşma olacak. Düzcespor ile Kıbrıscıkspor'un BAL ligi müsabakası var. Düzcespor şu anda lider. Bu karşılaşma final karşılaşmalarından bir tanesi. Seyircilerimizi bekliyoruz. Kulübe gelir getirmesi konusunda herkesi maça bekliyoruz. Önemli olan bence şu. Düzce'den Bolu'ya 3.000 kişi geldiğinde lokantaya para bırakacak. Kıbrıscıkspor bunları yapıyor. Çok hoş şeyler bunlar. Hakikaten Kıbrıscıkspor bir değerdir. Gerçekten Bolu Belediyesi bizlere bütün desteğini verdi. Başkanımıza da teşekkür ediyorum. Bu konuda bizleri geri çevirmedi. Diğer kurumlardan destek alamadık. Giden Valimizin gitmesine çok üzüldük ama BAL liginde mücadele eden bir takıma 15 Bin TL veremediler.”