İstanbul'dan yola çıkan 25 klasik otomobil Göynük ilçesinde mola verdi.İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından düzenlenen gezi kapsamında yola çıkan 25 klasik otomobil Göynük'te bulunan Sünnet Gölü'ne ulaştı.

Gezi hakkında bilgi veren İstanbul Klasik otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, Göynük ilçesinde bulunan Sünnet Gölü'nde konakladıktan sonra Taraklı ve Göynük gezisi düzenleyeceklerini açıkladı.

Okay, modelleri, 1953 ve 1973 arasında değişen 25 klasik otomobil ile seyahat ettiklerini anlatarak, "Bolu'nun güzel ilçesindeki sünnet gölündeyiz. Doğa harikası bir yer" diye konuştu. Türkiye'de yaşanan terör olayları ve gelen şehit haberleri nedeniyle geziye buruk başladıklarını ifade eden Okay, "Biliyorsunuz ülke gündemi yoğun. Her gün onlarca şehit veriyoruz. Umarız ki en kısa sürede ülkemiz barış ortamına ulaşır. Sevgi, barış ve kardeşlik hakim olur.Bu gün klasik otomobillerimizle bu tabiat parkını ziyaret etmek istedik. 25 klasik araç ile buraya geldik" şeklinde konuştu.

Okay, amaçlarının klasik otomobilleri günümüz koşullarında yaşatıp geleceğe taşımak olduğunu da sözlerine ekleyerek, Sünnet gölünde doğa ve klasik estetiğini bir araya getirdiklerini belirtti.

Araçlarının aynalarına ve cem sileceği gibi değişik yerlerine siyah kurdele takan klasik otomobil tutkunları, ülkedeki terör olaylarını protesto ederek bir daha şehit haberi duymak istemediklerini kaydetti. Klasik otomobil sürücüleri, doğal güzellikleri ile ünlü Sünnet Gölünde piknik yaparak, burada bulunan at ve faytonlarla göl turu da attı. Haber Merkezi