4-5-6 Eylül günleri birincisi düzenlenen tarihi asırlar öncesine dayanan Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı uzaktan ve yakından gelen misafirlerle yaşanan yoğunluktan esnafın yüzünü güldürdü.

Çevre il ve ilçelerin de yoğun olarak rağbet ettiği Gerede Panayında canlı hayvan alım satımından, kızarmış kaz satışına, çamaşır satışından bakliyat satışına aklınıza gelebilecek her tür eşya ve malzeme satışına ve çocukların gözdesi lunaparka kadar bir çok renkli görüntüye sahip oldu.

KEŞİN KİLOSU 10 TL, KAZ 70-75 TL, ÖRDEK İSE 30-40 TL ARASINDA SATILDI

Gerede Panayırında birçok el emeği, göz nuru ürünler satıldı. Sosyal hayatın canlanmasını sağlayan, bölgenin en büyük Türkiye'nin sayılı panayırlarından olan Gerede Hayvan ve Emtia Panayırında, kaz, şak şak helvası, köfter, keş alıcılarını buldu. Yöresel ürünlerin, kızarmış kaz, helva ve köfter satan esnaflar ise panayırın yoğun başladığını ikinci panayırda da devam edeceğini belirtti. Panayırda kurulan çeşitli mutfak eşyaları, giyim, kışlık patates, soğan, sarımsak gibi her çeşit ürünün bulunduğu tezgâhların haricinde, lunaparka da çocukların yoğun ilgisi vardı.

Katılımın yoğun olduğunu belirten Belediye Başkanı Mustafa Allar, Geçtiğimiz günlerde birincisini düzenlediğimiz Geleneksel Gerede Hayvan ve Emtia Panayırı'nda uzaktan ve yakından gelen misafirlerle hasbihal etme imkanı bulduk ikramlarımız oldu. Satışlardan esnafımızın da yüzü güldü. İnşallah ikincisini de 18-19-20 Eylül'de yapacağız. Panayırın dışında çocuklara yönelik lunaparklar kuruldu. Vatandaşımız hem eğlendi hem alış verişini yaptı. Havalarında sıcak gitmesiyle güzel bir etkinlik oldu. Amacımız , vatandaşlarımız arasındaki kaynaşmayı sağlamak ve aralarındaki özlemi gidermektir. Yöremiz insanının el emeği göz nuru ürünlerinin yanı sıra; keş, tereyağı, şakşak helva, köfter ve panayırın vazgeçilmez fırında kızarmış kaz eti satışlarını da yapmasıdır. Hemşerilerimizi meşur kızarmış kazlarımızdan yemeye davet ediyorum” diye konuştu. Haber Merkezi