Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu ve Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi ortaklığında başlatılan proje ile Kız Meslek Lisesi'nde öğrenim gören öğrencilerle ilimizdeki başarılı kadın girişimcileri bir araya getirecek olan ‘Kariyer Günleri' organizasyonun ilk buluşması Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu'nda gerçekleştirildi.
Kariyer Günleri'nin ilk buluşması, Belediye Başkan Yardımcısı ve Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Davarcıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Kemal Sert, Zübeyde Hanım Teknik ve Kız Meslek Lisesi Müdürü İsmail Karagöz, okul öğretmenleri, Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ve 200 dolayında öğrencinin katılımıyla yapıldı.
Organizasyonun ilk bölümünde Bolu TSO Genel Sekreteri İsmail Gören tarafından Ticaret ve Sanayi Odası'nın yapısı, işleyişi, görev ve faaliyetleri hakkında kısa bir brifing verilirken, kürsüye gelen Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü İsmail Karagöz, öğrencilerin girişimci düşüncenin başarılı örneklerini ve uygulamalarını görmeleriyle birlikte girişimci düşüncenin pekişeceğini, kendi okullarının yalnızca iş dünyasına işçi ve eleman yetiştiren bir okul olmaması gerektiğini; yanı sıra bu öğrencilerin içinden yarının girişimci kadınlarının çıkacağını ifade ederek işbirliğinden dolayı Ticaret ve Sanayi Odası'na ve Kadın Girişimciler Kurulu'na teşekkür etti.
Kariyer Günleri'nin ilk buluşmasının konuşmacısı olan Belediye Başkan Yardımcısı ve Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Davarcıoğlu, öğrencilere kendi yaşam hikayesinden kesitler aktararak öğrencilere girişimci düşüncenin başarılı sonuçlar verebilmesi adına çeşitli tavsiye ve öğütlerde bulundu. Davarcıoğlu, eğer elde ettiği bir başarı varsa bunu kendi yaşantısında özenle koruduğu kırmızı çizgilere borçlu olduğunu, gerek bürokrasi kariyerinde, gerekse iş yaşantısında dürüstlükten ve mücadeleden hiçbir surette taviz vermediğini kaydetti. Emine Davarcıoğlu, konuşması sırasında geçmişe dönük anılarını ve yaşadığı güçlükleri aktarırken yer yer duygusal anlar da yaşadı.
Kariyer Günleri buluşması organizasyonun 15'er günlük periyotlar halinde devam etmesi için Kadın Girişimciler Kurulu ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi arasında bir işbirliği protokolü de imzalandı.