31 Mart 6 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası'nda PTT'nin verdiği kültür hizmeti ile artık ulaşamadığınız kitap kalmayacak. PTT'ye sipariş vereceğiniz ve 10 TL'nin üzerinde olan her kitap ücretsiz olarak yine PTT tarafından okuyucuya teslim edilecek.
PTT ile ulaşamadığınız kitap olmayacak
PTT'nin 31 Mart-6 Nisan arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası'nda kitapseverlere de iyi bir haberi var. PTT'nin bir kültür hizmeti olarak yürürlüğe koyduğu ‘Kitap Network Hizmeti' ile artık kitap kurtlarının ulaşamayacağı kitap kalmayacak. İstediğiniz kitabı hangi yayınevi olursa olsun PTT'ye gidip sipariş verebilecek ve kitabınıza ulaşacaksınız.
Kitap Network ile ilgili bilgi veren PTT Başmüdürü sami Arlı, bu hizmette 10 TL üzerindeki kitaplardan kargo ücreti de alınmadığını söyledi. Arlı şu bilgileri verdi:
SADECE KİTABIN KENDİ FİYATI ÖDENECEK
“Özellikle büyük iller dışında okuyucuların temin edemediği her kitap PTT'ye müracaat edilme suretiyle temin edilebilecek. Etiket fiyatı üzerinden, PTT personeli tarafından siparişi alınarak aynı gün bu sipariş yayınevine ulaştırılacak. Yayınevi tarafından hazırlanan kitap PTT Kargo ile alıcıya teslim edilecek. Bu hizmette PTT kargo ücreti almıyor. Sadece etiket fiyatı üzerinden gönderim ücreti alınacaktır. Sipariş edilen kitap 10 TL altında ise kargo ücreti alınacaktır. Ya da okuyucu kitabı PTT işyeri dışında kendi arzu ettiği bir adrese teslimini isterse ayrıca kargo ücreti alınmaktadır. Ancak PTT işyerine teslim edilen 10 TL üzerindeki kitaptan hiçbir şekilde tahsil edilmemektedir. Kitapların iadesi söz konusu değildir. Ancak ayıplı ürün olarak talep edilen ürünler dışında. Baskı hatası gibi bir hata söz konusuysa, mümkün değil ama taşıma esnasında bir hata oluşmuşsa bir hafta içerisinde bu kitaplar iade edilebilir yerine talep edilen kitap tekrar gönderilecek. Para iadesi yoktur.
‘PTT ile her kitap, her yerde' sloganı ile okuyucu da mutludur çünkü elde edemediği kitaba ulaşacak. Yayınevi de aynı şekilde çünkü dağıtım, stok tahsilat gibi işlemlerden uzak olacak, PTT de mutlu çünkü müşterisini mutlu etmiştir. PTT'nin verdiği bu kültür hizmetini de böylece duyurmuş olduk”