Gerede 100. Yıl Orta Okul Öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Kitap Dilencisi Projesi' kapsamında kurum, kuruluş ve evlerden topladıkları kullanılabilir kitaplarla okullarına kütüphane oluşturulmaya devam ediyor. 100. Yıl Orta Okul öğrencileri tarafından düzenlenen ‘Kitap Dilencisi Projesi'yle öğrenciler, Gerede Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Gerede Müftülüğü, Ramazan Dede Bilgi Evi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve evlere giderek 2 hafta boyunca kapsamlı bir şekilde proje için çalışarak kullanılabilir ve kullanılamayan kitapları istedi. Öğrenciler topladıkları okunabilir kitaplarla okullarında kütüphane oluşturacak ve kullanılamayanları ise geri dönüşüme kazandıracak.

Proje kapsamında Gerede Kaymakamı Arslan Yurt'u ziyaret ederek projelerinden bahseden Koordinatör Fatma Köylü, proje hakkında bilgilendirmek için Kaymakam Arslan Yurt'u ziyaret ettiklerini, projeyle Kaymakam Yurt'un takdir ve desteğini aldıklarını söyledi. Köylü, Kitap Dilencisi Projesi kapsamında okulda öğrenim gören öğrenciler Gerede'deki kurum ve kuruluşlar ile evleri gezerek kullanılmayan okunmuş kitapları okula kazandırdıklarını belirterek, ‘'Toplanılan kitaplar için okulda bir kitap çöplüğü oluşturduk, gelen tüm kitaplar burada toplanıyor, daha sonra burada kitapları ayrıştırıyoruz, okunabilir ve kullanılabilir olanlar ve kullanılmayacak olanlar diye ardından kullanılmayacak olanları geri dönüşüme kazandıracağız ve kullanılacak olanları da okulumuzda kütüphanemiz yok. Bu proje kapsamında bir kütüphane oluşturarak Okulumuza sıfırdan bir kütüphane kazandırmış olacağız'' diye konuştu.

100.Yıl Orta Okul Müdürü Mustafa İşcan ise, Projeyi ‘Toplam Kalite Yönetimi' kapsamında yaptıklarını belirterek, ay sonunda da Bolu'da yapılacak olan yarışmaya yetiştirip okul olarak katılmayı düşündüklerini kaydetti. Toplam Kalite Yönetimi hakkında bilgi veren İşcan, ‘'Yılsonuna kadar projelerin tamamlanma tarihi var. Bu tür projeler Bolu'da ARGE'de değerlendiriliyor. Başarılı bulanan okullar yarışmada ödüllendiriliyor. Bizde düzenlenen bu yarışmaya bu projemizle katılmayı düşünüyoruz. Şimdiye kadar 2035 kitap topladık. Kitap toplamamız bu hafta cuma günü bitiyor ama projemiz devam edecek'' dedi.

En fazla kitap toplayan sınıfı geziye götüreceğiz

Projemizi öğrencileri teşvik anlamında yaparak, en fazla kitap toplayan sınıfı ödüllendireceklerini belirterek, En fazla kitap toplayan sınıfımızı sene sonunda geziye götürme düşüncemiz var. Projemizde ağırlıklı olarak 7 ve 8. sınıflar ön planda ama 5 ve 6. sınıf öğrencilerimizde bu projeye dahil” ifadelerine yer verdi. Gerede Kaymakamı Arslan Yurt da, öğrencileri projenin isminden dolayı kutlayarak, ‘'Öğrencilere kitap, doğa dilencisi olarak çok güzel ve anlamlı bir isim. Her şey para dilencisi olmak durumunda değil. Böyle bir algıyı yıkmak anlamında çok anlamlı buluyorum. Özellikle sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde İlçemizin ön plana çıkıp ismini duyurmalısınız'' şeklinde konuştu. Haber merkezi