Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık itibariyle başlamasıyla birlikte, İstanbul- Ankara arasındaki en önemli geçiş güzergahı Bolu Dağı'nda trafik ekipleri kış lastiği denetimi yaptı. Kış lastiği takmayan sürücülere 571 lira para cezası uygulandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri, D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişinde araçları durdurarak kış lastiği denetimi yaptı. Trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, Bölge Trafik Şube Müdürü Aydın Aksoy ve trafik ekiplerinin katıldığı denetimlerde ticari araçların lastikleri kontrol edilerek diş derinlikleri ölçüldü. Kış lastiği takmayan sürücülere 571 lira para cezası uygulandı. Kış lastiği cezası ilk tanker sürücüsü Muzaffer Yılmaz'a uygulandı. Aracı satmaya götürdüğü için kış lastiği takmadığını belirten Yılmaz, "Bugün sıfır araba alıyoruz. O nedenle lastiği takamadık. Bilseydik lastiği de takardık. Dün gelmiş olsaydım sıkıntı olmayacaktı. Şoför arkadaşlarım kış lastiklerini mutlaka taksınlar" dedi.

Denetimlerde, 1 Aralık- 1 Nisan tarihlerini kapsayan kış lastiği takma zorunluluğuna sürücülerin büyük bölümünün uyduğu görüldü. Kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçlarda kış lastiği takmanın zorunlu olduğunu belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Sönmez, "Şehir içi ve bölge trafik ekipleriyle birlikte sürücülerimizin daha güvenli seyahat etmeleri için uygulamalarımıza başladık. Kış lastikleri özel alaşımlı lastiklerdir ve havaların soğuk olduğu zamanlarda yol tutuşu ve fren mesafesini azaltıyor. Kış lastiğini kar yağdığında değil havaların soğumaya başladığı andan itibaren kullanmaya başlamak gerekiyor. Sadece ticari araçların değil tüm araçların kış lastiğine geçmesi gerekiyor. Kış lastiklerinin lastik derinlikleri 4 milimetre olmalı. Buna uymayan sürücülere 2015 yılı itibariyle 571 lira idari para cezası kesiyoruz. Araca da en yakın yerleşim yerine kadar izin belgesi veriyoruz" diye konuştu. Düzce'de de şehirlerarası otobüs terminalide kış lastiği denetimi yapıldı. Trafik ekipleri, terminalde yolcu otobüslerinin lastiklerini tek tek kontrol etti ve diş derinliklerini ölçtü. Kontrollerde kış lastiği takmayan sürücüye rastlanmadı. DHA