Cami hizmetlerinin verimliliğini artırmak, cemaatimizle kaynaşmak ve toplumu din konusunda aydınlatmak için mahalle camilerimize yönelik cami etkinlikleri, Yıldırım Beyazıt Camiinde başladı.

Programa İl Müftüsü İzani Turan, Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar, Müftülük Vaizi İbrahim Saykı, Bolu Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğu katıldı. Öğle Namazından önce İzci grubu camiye gelen cemaate lokum şekeri ve gül suyu ikram ettiler. Müftülük Vaizi İbrahim Saykı ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu haftanın teması olan Cami ve Gençlik hakkında cemaati bilgilendirdi. Din görevlileri Mustafa Akyaman, İbrahim Bölen ve Akif Güngör Kur'an-ı Kerim tilavet ettiler. ardından Bolu Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu ilahi dinletisi sundular.

Program sonunda bir konuşma yapan İl Müftüsü Turan: Camiler cemaati ile camidir, bir bütündür. Camilerimizde cemaatimiz olmazsa hele hele gençler olmazsa o cami öksüzdür, o cami ağlıyor demektir, o cami inliyor demektir. Bu ilk program olmasına rağmen, pazar günü ve istirahat zamanınız olmasına rağmen yoğun bir kalabalık var. İlginize ve alakanıza çok teşekkür ederim. Üst kattaki bayan cemaatimize de çok teşekkür ederim. Ayrıca cemaatimiz arasında gezinen izci kardeşlerimiz, yavrularımız var. Kartalkaya İzci grubuna dahil olan bu yavrularımızı yazın camilerimizde misafir ettik ve onlara dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerimi öğrettik. Onlarında gözlerinden öpüyorum. Hocalarını tebrik ediyorum. Hassaten onları yetiştiren ana-babalarına da teşekkür ediyorum. Kış Dönemi Mahallelere Yönelik İrşat Programı Bolumuzun her hafta bir mahallesinde icra edilecek.” diyerek hislerini dile getirdi.

Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar okunan hatimlerin duasını yaptıktan sonra program sona erdi. Programdan sonra Bolu Belediyesi sponsorluğunda görevlilerce cemaate yemek ikramında bulunuldu. Camiden çıkan cemaatin ortak düşüncesi programın güzel olduğu, duygulanarak dinlediklerini ve bu tür programların devam etmesini söyleyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.