Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yatırımcılarımızın projeleri son hız devam etmektedir. Projelerin herbiri farklı aşamalarda olmakla beraber, tümü süre sonuna yetişmek için çaba sarfetmekteler.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdürü İsmail Taş, bu yıl Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında 76 projeninhayata geçirileceğini,toplam 71.374.788,41 TL. yatırım tutarı karşılığında Bakanlığımızca yatırımcılarımıza 31.698.174,41 TL. hibedesteği verileceğini ve 76 projenin tamamının kanatlı projesi, 52 projenin yeni tesis, 19 projenin tamamlama, 5 projenin de teknoloji yenileme – kapasite artırma projesi olduğunu ifade etmiştir.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi İl Proje Yürütme Birimi tarafından,proje uygulamaları devam eden yatırımlar, proje sahasında ziyaret edilerek, projelerin amacına uygun olarak, zamanında bitirilmesi için gerekli bilgilendirmeler ve uyarılarda bulunuldu. Projelerin bir kısmınınihale aşamasında olduğu, bir kısmında temel atıldığı, bir kısmında ikinci kata çıkıldığı, bir kısmında da çatının kapatıldığı tespit edildi. Yatırımcılarımızın zor duruma düşmemeleri için proje uygulamaları her aşamada kontrol edilmektedir. İlimizde hibe desteği ile hayata geçirilecek olan 76 proje ile Bolu'nun kanatlı sektöründeyıllık 9.925.050 ton/ yıl kapasite arttırılmış olacak ve ülkemizde kanatlı sektörünün başkenti olma imajı sağlamlaşacak.Haber Merkezi