Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı İlkokulu ve Ortaokulu tarafından, Okul Müzesi, Çok Amaçlı Salon ve ‘Hep beraber sevgiyle verince el ele okulumuzu taşıdık daha güzele' Projesi kapsamında yapılan çalışmalar için açılış töreni düzenlendi.

Dağkent Kıroğlu Eğitim ve Sağlık Vakfı Ortaokulu'nun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Mustafa Çilkara'nın açılış konuşmasıyla devam etti.

“OKUL BAŞARIMIZIN ARTACAĞINI BEKLEMEKTEYİZ”

Müdür Çilkara,“Okulumuz, Dağkent Kıroğlu ESV İlkokulu ve Ortaokulu ve 9 köy Muhtarlıklarımızın desteğiyle oluşturduğumuz Okul Müzesi, Çok Amaçlı Salon ve Hep Beraber Sevgiyle Verince El Ele Okulumuzu Taşıdık Daha Güzele adlı Projemizin açılış programına hoş geldiniz. Okulumuz 2000 yılında hayırsever işadamı Yüksel Kıroğlu tarafından yaptırılmış olup, toplam 7935m2 alana kurulmuş, bugün itibari ile 9 yerleşim biriminden 220 öğrencimizin eğitim gördüğü, her geçen gün öğrenci sayısının arttığı bir eğitim yuvasıdır. Okulumuz, her alanda başarıyı ve ilerlemeyi kendine hedef edinmiş 24 öğretmen 3 idareci ve 3 yardımcı personelden oluşan toplam 30 personelden oluşmaktadır.

Okulumuz sadece öğretimin faaliyetinin yapıldığı bir okul değil, sportif etkinliklerin ve birçok projenin uygulandığı bir okuldur. Bunun yanında okulumuz katıldığı sportif etkinliklerde 2. dönem itibari ile 40 madalya ve 12 kupa kazanarak başarılı bir sezon geçirmiş olup, öğrencilerimiz İlimizi Bocce dalında temsil etme onurunu okulumuza yaşatmıştır. Yine akademik faaliyet olarak Destekleme ve Yetiştirme kurslarımız öğrencilerimizin %80 ‘i taşımalı olmasına rağmen 2. dönem itabiri ile ilk defa açılmış olup, 5,6,7 ve 8. Sınıflarda toplam 80 öğrencimiz kursa katılmıştır. Bunun sonucu olaral 2. Dönem TEOG ortak sınavlarda öğrencilerimiz 1. Ortak sınavlara göre öğrenci net sayılarında artış sağlamış olup, okul başarımızın artacağını beklemekteyiz” diye konuştu.

“OKULUMUZUN BİR ÇOK BAŞARISI OLDU”

Çilkara'ın ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, Ben bu okulun açılışında da Endüstri Meslek Lisesi'nin Müdürüydüm bu okul açıldığında. O zamanda böyle pırıl pırıldı bugünde pırıl pırıl. Aradan geçen yıllar içerisinde tabi ki okulumuzun bir çok başarısı oldu. Durağan zamanları da oldu gerileme zamanları da oldu. Yani okul bu canlı bir mekanizma her şey burada yaşanabiliyor” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN KATKIYI DESTEĞİ SONUNA KADAR VERİYORUZ”

Son olarak konuşan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Biz Bolu Belediyesi olarak şehrin imarı ile ilgili çok önemli çalışmalar yapmakla beraber asıl olan insanın yetişmesinde geleceğe hazırlanmasında bu çocuklarımızın gençlerimizin iyi bir vatandaş, topluma, insanlığa, vatana iyi bir insan yetişmesi noktasında elimizden gelen katkıyı desteği sonuna kadar veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Biz yaklaşık 7 yıldır Bolu'dan mezun olan üniversiteyi kazanan tüm öğrencilerimize bilgisayar hediye ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından okul öğrencilerinden Aleyna Çakıroğlu ve Muhammet Fatih Atlı şiir okudu.Daha sonra, Okul Müzesi, Çok Amaçlı Salon ve ‘Hep beraber sevgiyle verince el ele okulumuzu taşıdık daha güzele' Projesinin açılış kurdelesi kesildi ve yapılan çalışmalar yerinde görüldü.

Program gözleme ikramı ile sonlandı. Haber Merkezi