Bugün, Bolu Atatürk stadyumunda karşılaşacak olan Boluspor ile Karşıyaka birbirleriyle 32. kez karşı karşıya geliyorlar. Bugüne kadar ligde ve hazırlık maçlarında tam 31 kez karşılaşan iki takımın mücadelesinde konuk Karşıyaka'nın 1 galibiyet fazlalığı bulunuyor.
İlk kez 1970 yılında karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Boluspor, o sezon iki kez rakibini yenmeyi başarmıştı. 44 yıllık rekabette Boluspor rakibini 9 kez mağlup ederken, Karşıyaka 10 kez sahadan galibiyetle ayrıldı. 12 mücadelede ise eşitlik bozulmadı.
BOLUSPOR, EVİNDE ÜSTÜN
Bolu Atatürk stadyumunda 17 kez karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Boluspor, 7 galibiyet aldı. 5 maç berabere biterken, 5 karşılaşmada Karşıyaka sahadan galibiyetle ayrıldı. Bu sezon ilk yarıdaki maçta iki takımda sahadan birer puanla ayrıldılar. İzmir Alsancak stadyumundaki maçta Boluspor'un gollerini İskender Alın atmıştı.
YILLARDIR AYNI LİGDELER
Boluspor 2007-2008 sezonunda yükseldiği 1. ligde Karşıyaka ile adeta yoldaş oldu. O sezondan bu yana hem Karşıyaka hem de Boluspor ne 2. lige düştüler ne de süper lige yükseldiler. 2007 yılından bu yana 13 kez karşılaşan iki ekibin mücadelesinde Karşıyaka 7 kez sahadan galip ayrıldı. Boluspor ise buna 3 kez cevap verebildi. 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. 2008-2009 sezonundaki play-off yarı finalinde ise 0-0 sonra eren maçta Karşıyaka, Boluspor'u penaltılarla elemeyi basarmış ancak finalde elenmişti.