Çocuk Edebiyatı ile ilgilenen emekli öğretmen Bolulu Yazar Ayşe Gülten Kırıcı, kütüphane haftası olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Bolu İl Halk Kütüphanesi'nde öğrencilerle buluştu.

Haber; Sadiye DURA

Öğrencileri kitap okumaları konusunda teşvik edici konuşmalar yapan ve öğrencilerin yazarlık ile ilgili olarak yönelttiği soruları cevaplayan Ayşe Gülten Kırıcı'dan kısaca kendisini tanıtmasını istedik ve yazarlığa başlamasıyla ilgili düşüncelerini sorduk. Kırıcı; Kütahya öğretmen okulunu 1976 yılında bitirdim. Orada okurken bir hikaye yarışması düzenlenmişti, anneler günü ile ilgili olan Anam” isimli öykümle orada ödül almıştım. 1976 yılında meslek hayatına atıldım. İlk 4 yıl Bolu Göynük köylerinde öğretmenlik yaptım. Sonra evlendim ve eş durumundan İstanbul'a atandım. 34 yıl İstanbul'un çeşitli okullarında görev yaptım. Sosyal faaliyetlerde bulunmayı hep seviyordum. Çocuklarla her zaman birebir ilgilenmeye gayret ediyor ve aileleri yönlendirmeye çalışıyordum. Yazarlık hayatımdaki mesleğim okul hayatım ve öğretmenlik yıllarım oldu. 2004 yılında ilk çocuk şiirleri kitabımı çıkardım ama kendi çocuğuma özel olarak nitelendirebileceğim bir kitaptı. 2011 yılında artık tamamen aktif hayatı bırakırken hayallerimi gerçekleştirmeye başladım” dedi.

Kültür Bakanlığı'nın Kar Taneleri isimli kitabından 400 adet alması ile çok mutlu olduğunu ifade eden ve nasıl yazmaya başladığını anlatan Kırıcı; Daha okul yıllarındayken öğrenci velilerimiz, hocam sizin anlatımınız çok güzel, çocuk edebiyatında boşluk var bu boşluğu doldurmak için sizin bu alanda yer almanız gerekiyor diyorlardı. Bir gün emeklilik ya eşim çalışırken evde yalnız kaldım, sanki kendimi gariban, yalnız kalmış gibi hissettim. O esnada kar yağıyordu ve öğrencilerimi düşündüm, annesi çalışan ve evde yalnız kalacak olan öğrencilerimi düşündüm. Bu şekilde Kar Taneleri” diye kitabımın ismini buldum ve yazmaya o anda başladım. Sonrasında Minnoş isimli ikinci kitabımı yazdım. Kar Taneleri kış oldu, Minnoş yaz oldu, şimdi Kurdeleci Kızıl” isimli bir çocuk kitabım çıkacak bu da sonbahar mevsimini içerecek ve yanlış arkadaşlıkları, girişimcilik konularını içeren bir kitap olacak” şeklinde konuştu.