26 Nisan tarihinde açılan Kimse Yok mu Derneği Bolu Şubesi yetkilileri basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Kimse Yok mu Derneği Bolu Şubesi Kurucu Başkanı Ahmet Nuri Gürsoy ve yönetim kurulu üyeleri Higway Alışveriş Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Ahmet Nuri Gürsoy, Amacımız Bolumuzda, ülkemizde ve dünyada ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım eli olmak” dedi. Gürsoy, açıklamasında Kimse Yok Mu Derneğinin kamu yararına çalışan bir dernek olmakla beraber ‘İzinsiz yardım toplama iznine' sahip ender derneklerden biri olduklarının altını çizdi. Suiistimale çok açık olan bir iş yaptıklarını belirten Ahmet Nuri Gürsoy hem gönüllülere hem yardımseverlere hem de ihtiyaç sahiplerine seslenerek Kesinlikle belgesiz yardım vermeyin ve almayın” dedi.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gürsoy 99 depreminde ardından ‘Kimse yok mu?' sorusu ile başlayan yardım serüveninin devleşerek yoluna devam ettiğini belirtti. Televizyon programının dernekleştirildiğini belirten Gürsoy, Yoksulluğun uğradığı her yerde her durumda görev başında olan Kimse Yok Mu, 10. yılını geride bıraktığı 2013 yılı itibariyle çalışma alanlarını da 7 kategoride sınıflandırdı. Yurt İçi Yardımlar, Yurt Dışı Yardımlar, Sağlık Yardımları, Eğitim Yardımları, Yetim Yardımları, Kalıcı Yardımlar ve Acil Yardımlar olarak sıralanabilecek bu alanlarda Türkiye'de ve dünyada pek çok ihtiyaç sahibinin problemlerinin kalıcı olarak çözülmesine vesile oluyor'' dedi.
KAMU YARARINA ÇALIŞIYORUZ
Bir çok vakıftan farklı olarak Kimse Yok mu” derneğinin kamu yararına çalıştığını ifade eden Gürsoy Kimse Yok Mu'nun Türkiye ve dünya kamuoyunun güvenini kazanmasıyla elde ettiği prestij derneğin ‘Kamu Yararına Çalışan Dernek' statüsünü almasıyla taçlandı. 19.01.2006 tarih ve 2006-9982 Bakanlar Kurulu kararıyla verilen statünün onay imzasını dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer attı. Kimse Yok Mu Derneği ayrıca ‘'İzin Almadan Yardım Toplama Yetkisi'' ve 2008 yılında TBMM tarafından takdim elden ‘Üstün Hizmet Ödülü'nün sahibi olup, Birleşmiş Milletler kuruluşu olan ECOSOC' UN danışman üyesidir” şeklinde konuştu
HERKESİ DAVET EDİYORUZ
Kapılarının herkese açık olduğunu belirten derneğe katılım için çağrıda bulunan Ahmet Nuri Gürsoy, '2012 yılı itibariyle kurulduğu 2002 yılından bu yana 10 seneyi geride bırakan Kimse Yok Mu genç yaşında hem nitelik hem de nicelik açısından büyük işlere imza atmış olmanın tatlı huzurunu yaşıyor. Bu güne kadar 276 bin ailenin elinden tuttuk. Türkiye'yi ve dünyayı kucaklayan iyilik faaliyetlerini her geçen yıl arttırarak yoluna devam etmeyi arzulayan Kimse Yok Mu, bu yolculuğa gönül vermek isteyen herkesi davet ediyor” diye konuştu.