Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şubesi'nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Başkan Yılmaz, ülkemizin hayır ve yardım konusunda birbirleriyle yarışan özel bir Medeniyetten oluştuğunu belirtti.
Kimse Yok Mu Derneği Bolu Şubesi açılışı, Vali İbrahim Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ilimizdeki daire müdürleri ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Açılışta bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vakıf medeniyetinden, Osmanlı'dan gelen ülkemiz hayır konusunda birbirleriyle yarışan insanlara sahip. Bolumuzda hayırların efendisi dediğimiz İzzet Babamız başta olmak üzere onun izinden giden birçok daha hayırseverimiz bulunuyor. Şu an itibariyle bazı kuruluşlarımız artık yurt içini de aştı ve bunlardan bir tanesi de Kimse Yok Mu Derneğimiz. Dünyada karşılıksız veren tek bir medeniyet var ise o da İslam Medeniyeti ve Müslümanlardır. Bunu dünyanın algılaması çok zor çünkü gittiğimiz yerlerde bazı şeyleri açıklamakta bile zorluk çekiyoruz. Mesela Kızılhaç ya da bir Amerikan Derneği gittiği yerlerde bir yardım yapıyorsa, konuştuğu telefonların paralarını bile onun içerisinden alıyor. Biz ise sadece yaptığımız yardımı yardım olarak kabul eder üstelik de gizleyerek yaparız. Böylesine özel bir Medeniyete sahibiz. Şehirlerimizde fakir fukara insanlarımız var ve bu insanlarımıza bazen birçok yerden yardımlar geliyor ama kendisini ifade edemeyen isteyemeyen fakir insanlarımız ise belki hiçbir yerden yardım alamıyor. İlçeleri pek bilmiyorum ama şehir içinde fakir vatandaşlarımızın hangilerinin neye ne oranda ihtiyaç duyduklarını Belediye olarak bizler çok iyi biliyoruz ve bu konuda yardımcı olmaya da hazırız. Şu anda bir proje daha gerçekleştiriyoruz ve bu sistem olarak devreye girecek. Bu sistem sayesinde bütün yardım kuruluşları o sisteme baktığında kimin nerden yardım alıp almadığını görecek. Az öncede söylediğim gibi bazen bazı vatandaşlarımız fazladan yardım alıyor ve bazı vatandaşlarımız ise hiç yardım alamıyor. İşte bunun önüne geçmek içinde böyle bir altyapıyı kuruyoruz. Bu tür sistemleri inşallah Türkiye ve dünya çapında kurarız ve bu tür problemlerin önüne geçeriz. Herkesin sağlıklı ve yeterince yardım alabileceği sistemleri oluşturmalıyız diye düşünüyorum” dedi.
“Düşünen, kurulmasında emeği geçen ve destekleyen herkesten Allah razı olsun.”
Başkan Yılmaz konuşmasının devamında Kimse Yok Mu Derneği'ni düşünen, kurulmasında emeği geçen ve destek veren herkesi kutlayarak; Ben Bolu'da aç ve açıkta bir insan var ise bunun sorumlusunu kendim olarak görürüm. Bu sebeple Kimse Yok Mu gibi dernek ve vakıflar ile yardım sistemlerini müşterek olarak devam ettirmek zorundayız. Çünkü nerede bir fakir var ise o bizim derdimiz olmalı ve bunu kendisine dert edinen insanları kutluyorum. İşte bugün de burada İstanbul'da açılan bir derneğin burada bir halkasını açıyoruz. Bu halkalar yavaş yavaş Türkiye'nin hatta dünyanın birçok yerine de yayılıyor. Bunu da dünya yakından takip ediyor ve şaşırıyor diye düşünüyorum. Deprem ve yangın gibi çok sıkıntılı dönemler olmasın istiyoruz fakat olduğu zaman da bu yapılarımızın çok kuvvetli olması gerekiyor. O sebeple bu konuda emeği geçen, düşünen ve destek veren herkesten Allah razı olsun diyor ve Kimse Yok Mu Derneği'nin hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mehmet Şahin tarafından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından katılımcılar tarafından dernek binası ve binanın altında bulunan yardım deposu gezildi.