Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz KYK'daki sürgünlere son verilmeli, kimse mağdur edilmemelidir” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan düzenleme ile Kredi Yurtlar Kurumu'nun örgütlenme yapısında değişikliğe gidildikten sonra KYK çalışanalrının görev adı altında sürgüne gönderilmeye başlandığını söyleyen Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Korkmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Yapılan değişik neticesinde KYK bünyesindeki 20 Bölge Müdürlüğü kaldırılmış ve 1 Ocak 2016'dan itibaren 81 İl Müdürlüğü oluşturulmuştur. Ancak 81 İl Müdürlüğü bünyesinde çalışacak olan yeterli personel ihtiyacı giderilmeden hayata geçirilen bu dönüşümün faturası emekçilere kesilmek istenmektedir.

Plansızca gerçekleştirilen bu düzenleme neticesinde yüzlerce emekçi rızası olmadan farklı illere, kadrolarına uygun olmayan pozisyonlara görevlendirilmiştir. Emekçilere yaşatılan bu hukuksuzlukla, teknisyen kadrosundaki bir kişi muhasebeci kadrosuna süresi belirsiz biçimde görevlendirilebilmiştir. Üstelik bu görevlendirmelerin belirsizliği, KYK emekçilerine gönderilen tebligatlarda ikinci bir emre kadar” biçiminde tarif edilmiştir. Birçok emekçi ise sağlık raporu alırsanız daha uzak bir ile süreriz” denilerek tehdit edilmiştir.

Eğitim Sen olarak, KYK emekçilerinin görevlendirme adı altında sürgün edilmelerine yol açan bu uygulamayı TBMM gündemine taşıyacağımızın ve Genel Müdürlük düzeyinde görüşme talebinde bulunarak emekçilerin mağduriyetlerini gidermek için adımlar atacağımızın bilinmesini istiyoruz. Bu kapsamda KYK emekçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi, çalıştıkları yerlerde kalmalarının sağlanması, görevlendirmelerin tehditle ve ayrımcılıkla değil, emekçilerin rızasının aranarak yapılması, görevlendirmelerin kadroya uygun pozisyonlara ve hukuki sınırlar kapsamında yapılması, temel talebimizdir. Farklı sendikalara üye olan çok sayıda KYK emekçisinin de bu dönüşüm sonrasında mağduriyet yaşaması nedeniyle, eğitim iş kolundaki diğer sendikaların da kendilerini konunun tarafı olarak görmeleri gerektiğini hatırlatmak isteriz” Haber Merkezi