Kimin Festivali?

Geçen sene tam bu zamanlarda yazmışım ‘Festival Bizim İşimiz' diye, birazda eleştirmiştim neden soğuk olacağı tahmin edilen günlerde yapıldığını.

Yine Festival, yine güz sonu, yine hava soğuk ve şehrimizde iki ULUSLARARASI Festival bir arada…

Uluslararası Köroğlu ve Uluslararası Aşçılık festivallerimiz.

İkisinin de aynı güne denk gelmesi, daha sıcak günlerde yapılmaması, organizasyonlardaki eksikliklerin eleştirilmesini anlıyoruz, fakat

Bakan Nabi Avcı'nın davet edildiği Köroğlu Festivali Ak partinin, Kılıçtaroğlu'nun davet edildiği Mengen de yapılan Aşçılık Festivali ise CHP'nin festivaliymiş gibi, eleştiri dozunu kaçıranlar tarafından lanse edilmesini anlayamıyorum.

Bırakın Türkiye'yi Dünyada kaç tane şehir (özellikle küçük) iki Uluslararası festivali bir arada gerçekleştiriyor?

Mengen'de 2 dünya rekorundan birini kırılıp diğerinin ramak ile kaçırılmasını, Köroğlu Festivali için ilimize gelen soydaşlarımızı, Eski Türk sineması yıldızlarımızı keyifle izleyip, bir de bu açıdan bakıp güzelliklerini yaşamayı neden deneyemiyoruz?

Bugünlerde hedef haline gelen Tanju bey, Köroğlu Festivali açılışında konuşarak organizasyonu gerçekleştiren belediyenin hakkını teslim etti, Aşçılık festivaline katılarak, kurultayda desteklemediği Kılıçtaroğlunu karşılayıp beklentileri boşa çıkardı, siyasete malzeme olmasını engelledi, oysa katılmayıp iyice CHP'nin gözünden düşmesi gerekiyordu, öyle umuluyordu.

Sanırım Tanju bey Yeni Türk Siyasetinin şifresini yavaş yavaş çözüyor.

Bu Ülkede siyası arenada başarı yakalayabilmek için 12 yıldır Ülkeyi ve ilimizi yöneten siyasi iradeye küfür ederek başarı yakalanamayacağı anlamış olmalı. Yiğidi Öldür Hakkını yeme, 12 yıl boyunca 9 seçimde halkın güvenini almış kişilere saldırmayla Türkiye de siyaset yapılabilemez.

Parti içi demokrasi örneği vererek desteklemediği genel başkanını karşılayıp uğurlaması bizi ilgilendirmese de, kendi partililerine iyi örnek teşkil edebilir.

Son zamanlarda İlimize ziyarete gelen CHP büyüklerinin basına yansıyan fotoğraflarında her birinin yanında farklı il örgütünden temsilciler yok muydu? Kılıçtaroğlunun tayfasından kimseler geldiğinde başka, İnce'nin tayfasından ziyarete gelinince farklı idareciler kameraların karşısına geçmedi mi?

Nabi Avcı'nın ziyaretinde AK parti ne yaptı? Eski il başkanını onure ederek plaket verdi.

Artık değerlendirmesini ister yaparlar ister yapmazlar, önümüzde 4 günlük tatil var.

Bu vesileyle Kurban bayramınızı tebrik eder, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim. Geçen bayram şekerimiz olanların bu bayram kurbanı hazır.