CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim çalışmaları kapsamında Bolu'da miting düzenledi. Büyük bir kalabalığa seslendi. Belediye Meydanını dolduran kalabalığa hitap eden Kılçdaroğlu CHP Belediye Başkan Adayı Mehtap Özcan Mısırlıoğlu'na ‘Mehtap Başkan' diye hitap etti.
Kılıçdaroğlu İzzet Baysal'dan da övgüyle bahsettiği konuşmasında Başbakan'a şöyle seslendi; Sen eğer helal para nasıl kazanılırmış, millete hizmet nasıl yapılırmış öğrenmek istiyorsan geleceksin Bolu'ya. Boluluları ziyaret edeceksin, Bolu'da İzzet Baysal'ı anacaksın. Göreceksin adam gibi adam nasıl olurmuş.”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Bolu Belediye Başkan adaylarına destek olmak ve halka seslenmek üzere Bolu'ya geldi. Belediye meydanında halka seslenen Kılıçdaroğlu'nun konuşması sık sık yükselen seslerle kesilirken, Bolu'yu çok sevdiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Bolu'yu seviyorum. Eğer yeşilin tonlarını görmek istiyorsanız Bolu'ya geleceksiniz. İnsan sevgisini duymak, ve hissetmek istiyorsanız Bolu'ya geleceksiniz. Türkiye'de bir şeye ihtiyacımız var; ayrışmaya değil, birleşmeye ihtiyacımız var. O nedenle el ele, kol kola olacağız. Omuz omuza olacağız. Halkın iktidarını kurmak için mücadele edeceğiz. Bu gün hava çok güzel. Onun için mutluyuz. Güneşimiz var, toprağımız, ormanlarımız, sularımız, denizlerimiz var. Her şeyimiz var. Güzel insanlarımız var. Ama önümüzde Çin Seddi gibi duran bir kirli siyaset var. Şimdi onu aşmak için ayın 30'unda sandığı gidip dersini vereceğiz ve o Seddi aşacağız. Önümüze baskılar getiriyorlar. Diyorlar ki; CHP iktidar olursa verilen yardımlar kesilecek. Niye keselim. Söz veriyorum; yardımlar kesilmeyecek, yolsuzluk yapanlarda alacağım parayı daha fazla yardım yapacağım. Diyorlar ki; Mehtap Başkan, belediye başkanı olursa bazılarının işine son verecekmiş. Biz hiç kimsenin aşıyla, ekmeği ile uğraşmayız. Niye biz kimsenin aşı ile ekmeği ile oynayalım. Biz kimsenin ekmeği ile oynamayız. Belediye çalışanları da mutlu olsunlar, Mehtap Başkan gelecek, bir kişi gidecek. Onun dışında kimse gitmeyecek. Her kentin güzelleşmesi elbette ki hepimizin arzusudur. Ama ben inanıyorum kadın elinin değdiği yerde temizlik olur. Kadın elinin değdiği yerde güzellik olur. Bu hepimizin kabul ettiği bir gerçek, bütün dünyanın kabul ettiği bir gerçek. Kentti yeni bir yere taşıyorsunuz ama oradaki esnafa pahalı bir fatura çıkarıyorsunuz. Rantı kime veriyorsunuz; belediyeye veriyorsunuz. Mehtap Başkan gelecek rant bitecek” diye konuştu.
Konuşmasında İzzet Baysal'dan da uzun uzun bahseden Kılıçdaroğlu; Bütün mal varlığını Bolu'ya adadı. Onu her zaman rahmetle ve şükranla anacağız. Çünkü o bu topluluğa büyük hizmetler verenler birisidir. O üniversitede de binlerce çocuk okuyor, onun adı ile diploma alıyor. Onun için her zaman rahmetle ve şükranla alacağız. O Başbakan'ın oğlunun kurduğu gibi Türkevi gibi bir vakıf kurmadı. Önce ihaleleri, sonra rüşvet toplamadı. O bütün alın teri ile kazandığı bütün mal varlığını bir üniversiteye verdi, bir kente verdi. Bir güzellik yarattı. Onun için söylüyorum; sen eğer helal para nasıl kazanılırmış, millete hizmet nasıl yapılırmış öğrenmek istiyorsan geleceksin Bolu'ya. Boluluları ziyaret edeceksin, Bolu'da İzzet Baysal'ı anacaksın. Göreceksin adam gibi adam nasıl olurmuş” ifadelerini kullanarak Başbakan'a Bolu'dan seslendi.
Kılıçdaroğlu ayrıca ülke gündeminden de bahsederek 17 Aralık operasyonu sonrası hırsız var” demenin suç olduğunu anlattı. Kılıçdaroğlu; Hani bunun meşhur bir işareti vardır; sanki Türkiye'deki bütün sorunları çözmüş Mısır'ın derdine düşmüş. Bu işareti yapıyordu değimli. Allah büyüktür. Şimdi Türkiye de bu işar