CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çin gezisi sırasında Türkiye'nin en büyük gazeteci hapishanesi olduğu söylemini eleştiren Ali Ercoşkun; Hem burada kalkıp bu kişilerin sadece yazdıklarından ötürü ceza aldığını ifade edeceksiniz, hem de mahkeme kararlarını, iddianameleri görmezden geleceksiniz. Gerçekten bunu anlamak mümkün değil. Zaten anlayabilmiş olsaydınız, şu anda iktidar sıralarında sizler otururdunuz” dedi.
TBMM'de gerçekleşen Genel Kurulda söz alarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren AK Parti Bolu Milletvekili, tutuklu gazetecilerle ilgili görüşlerini açıkladı.
Kılıçdaroğlu'nun Çin gezisi sırasında tutuklu gazeteciler nedeniyle Türkiye'yi eleştirmesi ve konu ile ilgili açıklamalarını mesnetsiz suçlama olarak nitelendiren Ercoşkun, bu konu ile ilgili AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından örnekler verdi.
Şu an tutuklu gazetecilerin düşüncelerinden ve ya yazdıklarından dolayı değil, terör gibi konular nedeniyle cezaevlerinde olduklarını belirten Ercoşkun, mahkeme kararlarını görmezden gelerek siyaset yapan Kılıçdaroğlu'na yüklendi.
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun; Bildiğiniz gibi, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Sayın Başbakanımız, özellikle tutuklu gazetecilerin hangi suçlarla alakalı tutuklu olduğunu ve hangi suçlar nedeniyle ceza aldıklarını ifade etmiştir. CHP Milletvekili Oktay Ekşi bugün yaptığı konuşmasında; sanki bu suçları, bu cezaları görmeden, sadece ve sadece yazdıkları ve düşündükleri noktada ceza aldıklarını veya tutuklandıklarını ifade ettiler. Tabii bunu burada ifade etmekle kalmıyorlar, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı da çıkmış olduğu her uluslararası ziyarette bu şekilde bir ifadeyle ülkemizi, milletimizi bir anlamda dışarıda şikâyet etmeyle bu ziyaretlerini gerçekleştiriyorlar ve ‘Dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi' diyerek de gerçekten haksız ve mesnetsiz bir suçlamayla da karşı karşıyayız” dedi.
Konuşmasının devamında Ercoşkun, Çünkü bugün bizler de seyrettik İl Başkanları Toplantısı'nda Sayın Başbakanımızın ifadelerini. Orada bazı tutuklu gazetecilerin isimlerini vermeden, sadece ve sadece suçlandıkları konuları ve ceza aldıkları konuları dile getirdi Sayın Başbakan. O zaman şunu sormak lazım, Ahmet Kaya'nın şarkısında ki sözleriyle: Bu ne yaman çelişki anne?”. Hem burada kalkıp bu kişilerin sadece yazdıklarından ötürü ceza aldığını ifade edeceksiniz hem de mahkeme kararlarını, iddianameleri görmezden geleceksiniz. Gerçekten bunu anlamak mümkün değil. Bir muhalefet partisi olarak Zaten anlayabilmiş olsaydınız, şu anda iktidar sıralarında sizler otururdunuz” dedi.