Özel Çağsu Hastanesi'nde halk arasında kıl dönmesi olarak da bilinen Pilonidal Sinüs hastalığına ameliyatsız çözüm imkanı sunuluyor.

Halk arasında kıl dönmesi olarak bilinen Pilonidal Sinüs hastalığınına, ameliyatsız tedavi imkanı sunan Özel Çağsu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Fatih Kar uyguladığı tedavi yönteminin ameliyat kadar başarılı olduğunu belirterek İşlem 20 dakika sürüyor ve hasta yürüyerek taburcu oluyor” dedi. Hastalıkta başarı oranının erken teşhise göre artırıldığını ifade eden Şentürk, Türkiyede kıl dönmesi rahatsızlığının çok sayıda görüldüğünü fakat hastalık kuyruk sokumunda oluştuğu için çoğu vatandaşın utancından rahatsızlığını kimseyle paylaşmadığını kaydederek vatandaşları, doktora görünme konusunda uyardı.

Kıl dönmesinde kristalize fenol uygulamasının doğru teknikle uygulama yapıldığında en geçerli ve etkili sonuçların alındığı tedavi yöntemlerinden biri olduğunu kaydeden Kar, Uygulama ameliyathanede değil proktoloji ünitelerinde ofis şartlarında, hastada küçük bir bölgeye uygulanan lokal anestezi yardımıyla yapılıyor. Steril koşullarda sinüsler temizleniyor; kıllardan arındırılıyor ve içleri iri naftalin kristallerine benzeyen kristalize fenolle dolduruluyor. Kristalize fenol, yarayı temizleme (debridman) etkisi ile sinüslerin içlerini temizliyor ve bir iyileşme-kapanma sürecini başlatıyor. Ağrısız bir işlem olan bu uygulama ile hasta evine gönderiliyor ve hemen sabahına banyo yapması öneriliyor. Hastanın günlük aktivitelerine devam etmesinde, işe-okula gitmesinde bir sakınca bulunmuyor" dedi.

Dr. Kar, fenolün başarı oranının oldukça yüksek olduğunu belirterek, her 100 hastadan 80- 85'inin kristalize fenol uygulamasıyla bu sorundan kurtulduğunu vurguladı. Haber Merkezi