Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Vali Ahmet Zahteroğulları, Hayat tecrübeleri ve geçmişten günümüze tanıklık ettikleri değerler ile gençlerimize yol gösterici birer ışık olan yaşlılarımızın içinde bulunduğu koşulları anlamaya adanmış bu günde, tüm büyüklerimizi en içten duygularımla kucaklıyorum” dedi.

Vali Zahteroğulları açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Yaşlılarımız, ‘Kıdemli Vatandaşlar' olarak dünden bugüne kültürümüzü, değerlerimizi, örf ve adetlerimizi yarına taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Ömürlerinin çoğunu vatanına ve milletine hizmet ederek geçiren ve kazandıkları hayat tecrübeleriyle bizlere yön gösteren büyüklerimiz, hayatlarının bu döneminde bekledikleri ilgi, şefkat ve huzuru fazlasıyla hak etmişlerdir.

Bizleri yetiştiren, koruyup kollayan sevgili büyüklerimize ihtiyaç duydukları bu dönemde hak ettikleri saygı ve sevgiyi eksiksiz bir biçimde göstermek insani bir sorumluluktur.

Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sosyal güvenlik sistemimizin tüm yaşlılar kapsayacak biçimde genişletilmesi, sağlıktan beslenmeye, barınmadan rehabilitasyona tüm gereksinimlerinin karşılanması konusunda, Devletimiz tüm imkanlarını seferber etmektedir. Amacımız yaşlılığın bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkarılıp, gerçekten herkes için bir ikinci bahar olması içindir.

Bu duygularla tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü” kutluyor, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını dileyerek, saygılarımı sunuyorum.”