Gerede'de Kapalı Spor Salonu'nda kick boks kursu başladı. Antrenörlüğünü Sağlık Melek Lisesi Öğretmeni İlhan Şimşek'in yaptığı kick boks kursu Pazartesi, Çarşamba ve Cuma akşamları olmak üzere haftada üç gün olarak başladı.

Yaşları 18 ile 35 arasında değişen toplam 20 sporcu; açılan kurstan ve çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirttiler. Kurs ile ilgili konuşan Antrenör Öğretmen İlhan Şimşek, Türkiye Kikboks Federasyonu'na bağlı yapılan bir spor sistemi olduğunu söyledi. Kick boksun zalime karşı bir savunma sanatı olduğunu belirten Şimşek şöyle devam etti: Tekvando ve bokstan alınan hareketleri karıştırılarak el ve ayak vuruşlarıyla vücudun belli yerlerine vurularak puan alınan bir spor. Kendi arasında iç özelliklere de sahip. Point payting dediğimiz en hafifidir. Diğeri layt kontak yani hafif olmayan biraz şiddetli vuruşlar yapılan ancak nakavt dediğimiz bitirici vuruşu olmayan bir kategoridir. Üçüncü kısım ise, ful kontak dediğimiz nakavt ile sonuçlanabilecek vuruşların olduğu bir branştır. Kik layt dediğiz biraz daha ağırı olan bacakların içlerine ve dışlarına baldırlara ayak tekniklerin uygulandığı bir branş. K1 maçları ise tamamen profesyonel rakibi en iyi şekilde etkisiz hale getiren branştır. K1 ve Kik layt büyükler ve gençlerden oluşurken diğerlerinden minikler, yıldızlar, gençler ve ümitler kategorilerinden oluşur” dedi.

Kick boksun sağlıklı yaşam için beden ve akıl zekayı eğittiği bir branş olduğunu altını çizen Şimşek, Tehlikeli gibi görünen ve ürküten bir spor olmasına rağmen her şeyden önce sağlıklı yaşam için bedenimizi ve aklımızı zekamızı eğittiğimiz bir branş. Teknikleri yerinde uygularsak tehlikeli değildir. Ancak spor karakterini ve kültürünü almazsak tehlikeli olabiliyorlar. Önce burada sporcularımıza eğitimini kültürünü ve felsefesini veriyoruz. Normal bir insana göre üstünlük sağlayacak bir özellik kazanıyorlar. Bu özelliğini kullandırtmamaya ringin dışında asla bunlara ihtiyaç duymayı öğütlüyoruz. Normalde yasak, bizde insani değerler açısından bu eğitimi veriyoruz. Kendini eğiten sporcular bu özlemlerini düzenlediğimiz maçlarda alıyorlar” diye konuştu.

Şimşek, gruba dahil olmak isteyenlerin fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisinin yanında sağlık raporu aldıktan sonra resmi kayıtlarını federasyona yapıp akabinde başlayabileceklerini söyledi. Şimşek, grubu yeni oluşturduklarını belirterek katılmak isteyenlerin çok bir şey kaybetmediğini sözlerine ekledi. Haber Merkezi