İl Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR ile birlikte yürütülen Tarımsal Nüfus Gençleşiyor Projesi kapsamında Kıbrıscık ilçemizde de Organik Tarım (11 gün-22 kadın çiftçi) ve Bitki Zararlıları ile Mücadele (8 gün-23 kadın çiftçi) kursları düzenlenmiş olup toplam 55 kadın çiftçi sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Düzenlenen törene izni dolayısıyla katılamayan Kıbrıscık Kaymakamlığına vekaleten bakan Seben Kaymakamı Osman Sayılır, İlçe Halk Eğitim Müdürü Cevdet Sarıdaş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Fahri Tetik, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe, Eğitmen Ziraat Mühendisi Eyüp Sait Karcı ve görevli il-ilçe teknik personeli katıldı.

Törende konuşan Seben Kaymakamı Osman Sayılır: Kurumlarımızın ortak çalışmasıyla gerçekleştirilen eğitim programı katılım göstererek bilinçli üretim adına önemli bir adım atan bayan çiftçilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Özellikle de kırsal alanda üretimin gizli kahramanı olan bayanlarımızın ilgi ve alakaları memnuniyet vericidir” dedi.

Sonrasında söz alan İl Müdür Yardımcısı Fahri Tetik: Bayanlarımızın ülke ekonomisine kattığı değer tartışılmaz. Kurumlarımızın işbirliğiyle düzenlenen bu eğitimle Bolu'lu bayanlarımızın daha aktif ve verimli üretim yapma şansı bulacaklarını düşünüyorum. Bu vesileyle eğitimlerini başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan bayanlarımızı ülke kalkınmasında üstlenmiş oldukları başarılı rol ve il tarımımıza verdikleri katkıdan dolayı bir kez daha teşekkür ediyor, kendilerini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi. Konuşmaların sonunda protokol üyeleri tarafından kursiyerlerimize sertifikaları verildi. Haber Merkezi