Kıbrısçık'ta, Magreb ülkeleri, Tunus Dostluk Derneği, Kıbrıscık Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının ortak çalışması sonucu yaptırılan Magreb Ülkeleri Dostluk Çeşmesi, düzenlenen törenle açıldı.

Törene, Kaymakam Emre Yalçın, Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ, Tunus, Fas, Moritanya ve Cezayir Büyükelçiliklerinin temsilcileri, Tunus Dostluk Derneği Başkanı ve Diğer Magreb Ülkeleri Dostluk Dernekleri temsilcisi Cenap Eke, Tunus-Cezayir-Fas Dostluk Dernekleri Başkan Yardımcısı Turgut Çelikkol ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Emre Yalçın, törende yaptığı konuşmada, çeşmenin, hacim ve boyut olarak küçük olduğunu ancak tarihi geçmişi, acıları, mutlulukları, dostlukları ve kardeşlikleri barındıran, ülkelerle kaynaşmaya yol açan küçük bir eser olduğunu belirtti.

Kaymakam Yalçın, "Bu sayede ülkeler arasında, inşallah dostluğumuzun ve kardeşliğimizin bir göstergesi olan bu çeşmenin, Çeşme gibi, çeşmenin suyu gibi, kardeş ülkelerimizle olan dostluğumuz her zaman berrak ve akarak devam eder" dedi.

Kıbrısçık Belediye Başkanı Doğan Dağ ise dostluğa, kardeşliğe vurgu yaparak, "Tunus Dostluk Derneği sayesinde Cezayir'de, Kıbrısçık ilçesi ile kardeş şehir olması için adım atacağız. Kardeşliğimiz, dostluğumuz bu ülkelerde her zaman sıcak tutarak geliştireceğiz" dedi. Tunus Dostluk Derneği Başkanı Cenap Eke de dostluk dernekleri olarak, Türk halkı ile tarihsel iyi ilişkileri olan, Magreb ülkeleri halkları arasında mevcut kardeşlik ve dostluğu daha da geliştirmek amacında olduklarını söyledi. Konuşmaların ardından, halk oyunları ekiplerinin gösterisi sonrası çeşmenin açılışı yapıldı.