CHP Kıbrıscık İlçe Yönetimi yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak Kıbrıscık Lisesi ve öğrenci yurdunun kapatılmak istendiğini iddia etti. İddiaya göre Kıbrıscık'a dışarıdan gelen yatılı öğrenciler, lise kapanacak neden geldiniz” denilerek geriye gönderiliyor.

Okul ve öğrenci yurdunun kapatılacağını iddia eden CHP Kıbrıscık İlçe Yönetimi, Kıbrıscık Lisesi kapatılmak isteniyor. Kıbrıscık Lisesi'nin öğrenci yurdu kapatılmak isteniyor. Kıbrıscık'a dışarıdan gelen yatılı öğrenciler el altından lise kapanacak neden geldiniz” diyerek geriye gönderiliyor. Öğrenci sayısını azaltarak lisenin kapanmasını sağlayamayacağını sezen anlayış, şimdi de ortaokulu imam hatip ortaokuluna dönüştürmek istiyor, Kıbrıscık Lisesinin, imam hatip lisesine dönüştürülmesi planlanıyor, hem de gülünç para desteği vaatleriyle veliler ikna edilmeye çalışılıyor. Kıbrıscık Ortaokulu imam hatip ortaokuluna dönüştürülürse; İlkokuldan mezun olanların çok azı imam hatip ortaokulunu tercih edecektir ve öğrenci sayısının yetersizliği nedeniyle ortaokul da kapanma ile karşı karşıya kalacaktır. Çocuklarını imam hatip ortaokuluna vermek istemeyen veliler, çocuklarını ya okutamayacaklar ya da zor şartlarda Kıbrıscık dışına göndermeye çalışacaklardır” açıklamalarına yer verdi.

“İLÇELİĞİN GİTMESİ İLE KARŞI KARŞIYA KALINACAKTIR”

Kıbrıscık'ın göç verdiğini ve lisenin kapatılması durumunda daha çok göç vereceğini ifade eden CHP Kıbrıscık İlçe Yönetimi, Yatılı lise kapanırsa, Öğrencilerimiz, ortaokul sonrası Kıbrıscık dışındaki liselere gitmek zorunda kalacak, dar gelirli velilerimiz daha da zor duruma düşecek ve belki de çocuklarını okutamayacak. En kötüsü de öğrencisiyle, öğretmeniyle ve çalışanlarıyla en az yetmiş kişi ilçemizden göç etmek zorunda kalacak. Göç hızının artması ile birlikte ilçeliğin gitmesi ile karşı karşıya kalınacaktır” dedi.

“KIBRISCIK ÜZERİNDE OYUN OYNAMAYA BİR SON VERİN”

İlçe Milli Eğitim Müdürü'ne yüklenen CHP Kıbrıscık İlçe Yönetimi, Milli Eğitim Müdürü'nün asli görevi; eğitim kalitesini yükseltmek ve ülkemizi çağdaş ülkeler düzeyine taşımaktır. Ne yazık ki ilçe milli eğitim müdürü okul kapatmakla meşgul olmaktadır. Bir zamanlar şu öğrenciler olmasa maarif ne güzel idare edilir” diyen Milli Eğitim Bakanını da aratmayacak maharetler sergilemektedir. 40 öğrencilik okulu bölüp parçalayarak yok etmek yerine, kurslarla öğrencilerimizin başarısını artırmak için çaba sarf edin. Kıbrıscık öğrencilerinin başarı grafiğini nasıl artıracağınızı planlayın. Kıbrıscık'a dışarıdan nasıl öğrenci çekebiliriz, lütfen bunu düşünün. Artık, Kıbrıscık üzerinde oyun oynamaya bir son verin” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi