Kıbrıscık Karagöl Kültür ve Sanat Festivali bu yılda yağmur yağışına rağmen coşkulu bir şekilde kutlandı. Festivale katılanlar Sebahat Akkiraz ve Tolga Çandar konseri ile coştu.
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen festivale Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Kıbrıscık Kaymakamı Emre Yalçın, aslen Kıbrıscıklı olan Ankara Milletvekili İzzet Çetin, Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, çevre illerden gelen eski bürokrat ve vatandaşlar ile Kıbrıscık Halkı katıldı.
Törende ilk konuşmayı yapan Kıbrıscık Belediye Başkanı Doğan Dağ, katılımcılara teşekkür ederken Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve Ankara Milletvekili İzzet Çetin, burada olmaktan dolayı büyük mutluluk içerisinde olduklarını söylediler.
Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ise, Köroğlu'nun yiğit torunları, yiğit Kıbrıscıklılar sizleri saygı ile selamlıyorum. Bu güzel Türk geleneğini devam ettirdiğiniz ve bunca insanı bir araya getirdiğiniz için sizleri kutluyorum. Kıbrıscık bizim en küçük ilçemiz ama en güzel ilçelerimizden bir tanesi. Bu doğanın güzelliği insanlarımızın yüreğine de yansımış ben bunu biliyorum ve bu ilçenin tarihinde başka güzellikler de var. Devletine sahip çıkmış çok kıymetli insanlar yetiştirmiş bir ilçemizdir. Kıbrıscık gibi ilçelerimizin biraz pozitif ayrımcılığa ihtiyacı var. Bundan sonra üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Kıbrıscık yolu çalışmaları hakkında da bilgiler veren Vali Zahteroğulları Yolla ilgili geçen hafta müteahhidi çağırdım ve hiçbir prosedürü beklemeden çalışması talimatını verdim. Çünkü bu biraz zaman alıyor ve Kıbrıscık yolu artık bitecek” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından AİBÜ Armelit Halk Dansları topluluğu tarafından yöresel dans ziyafeti sunuldu. Armelit Halk Dansları Topluluğunun gösterisi büyük alkış aldı.
Daha sonra ise AİBÜ Bolu MYO Tekstil Bölümü öğrencileri tarafından yöresel bir defile sunumu yapıldı. Defile vatandaşlar tarafından oldukça beğenilirken, daha sonra ise Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler defile yapan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.