Kıbrıscık ve Kıbrıscıklılar için çok önemli olan, adına festivaller düzenlenen Karagöl artık 5 yıllığına Beypazarı Belediyesinin oldu. Milli Park içinde bulunan misafirhane, lokanta, büfe ve 5 bungalov tipi evi Aylık 1.750 TL gibi cüzi bir rakama kiralanması, Kıbrıscıklıları çok şaşırttı. Kıbrıscık'a yatırım gelmemesi nedeni ile nüfusunun sürekli erimesi ve Beypazarı ile olan mesafe yakınlığını da hesaba katınca Kıbrıscık halkının arasında ‘Kıbrıscık, Beypazarına mı bağlanacak?' söylentileri çıktı.

Kıbrısçık ilçesinde, Beypazarı'na 30 kilometre mesafede bulunan Karagöl Milli Parkı, doğa harikası bir yer olarak niteleniyor. Yapılan protokole göre, Beypazarı Belediyesi, milli park içinde bulunan misafirhane, lokanta, büfe ve 5 bungalov tipi evi çevre düzenlemesi ve bakımının ardından işletecek. Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, yaptığı açıklamada, ilçeye çok yakın bir yerde bulunan Karagöl Milli Parkı'nı alternatif turizmde başkentin Türkiye ve dünyaya açılan kapısı haline getireceklerini belirtti. Milli Parkın oldukça yüksek olduğunu bildiren Kaplan, kış mevsiminde burada 50 santimetre kar bulunduğunu, dolayısıyla kış turizmi için oldukça elverişli olduğunu kaydetti.

Milli parktaki çalışmalara kısa süre içinde başlayacaklarını anlatan Kaplan, Sahanın içinde bulunan gölün çevresinde vatandaşların rahatlıkla yürüyebilmelerine imkan sağlamak üzere düzenleme yapacağız. Ayrıca yaya yolları da oluşturacağız. Vatandaşların çam ormanları ile kaplı Karagöl Milli Parkı'nda güzel vakit geçirmesini sağlamaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi