Göynük'te park yasağı olmayan yerde engelli vatandaşa park cezası kesmek isteyen polis memuru cezayı polisin direktiflerine uymamaktan kesmiş, engelli Sezer İsmail Yerlikaya cezanın iptali için Göynük Sulh Ceza Mahkemesinde dava açmıştı. Göynük Sulh Ceza Hakimliği polisin keyfiyetine dur dedi ve Yerlikaya'ya kesilen cezayı iptal etti.

Gazetemizde yer alan haberde park yasağı olmayan yerde engelli vatandaşa park cezası kesmek isteyen polis memurunun cezayı polisin direktiflerine uymamaktan kestiğini yazmıştık. Yaşanan olay sonrası engelli Sezer İsmail Yerlikaya cezanın iptali için Göynük Sulh Ceza Mahkemesinde dava açtı. Göynük Sulh Ceza Hakimliği ceza iptal davasında kararını verdi ve Yerlikaya'ya Göynük Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından 172 TL tutarında Trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtasının uyarı ve işaretlerine uymamak sebebiyle kesilen Trafik İdari Para Cezası iptal edildi. Bu kararla mahkeme polisin keyfiyetine dur dedi.

Kararla ilgili olarak açıklama yapan Yerlikaya, Yaşadığım ilçede ilçeye yeni gelen polis memurları ile araç parkı konusunda yaşadım sorunlar açısından Sulh Ceza Mahkemesinin verdiği bu karar benim için oldukça mutlu edici. İlçe genelinde trafik yasağının olduğu bölgelerde ilçenin önde gelenlerine uygulanan araç parkı ayrımcılığı karşısında, benim gibi bedensel engelli olan yada hareket güçlüğü bulunan vatandaşlara gösterilmeyen tolerans umarım bu karar sonunda görevli polis memurları tarafından vatandaşlara saygı ve hoşgörü çerçevesinde faydalı olur” ifadelerine yer verdi.

Kararın engelli bireyler için emsal olmasını isteyen Yerlikaya, Engelli bir birey olmam nedeniyle kanunlar çerçevesinde devletimizin bizlere sağlamış olduğu haklar konusunda yeterince bilgiye sahip olmam ve uğradığım bu hoşgörüsüz ve tamamen keyfi verilen ceza sonrasında açtığım mahkeme sonucunda türk adaletinin vermiş olduğu bu karar ilimizde ve Türkiye genelinde benim gibi trafikte sorun yaşayan engelli bireyler içinde umarım bir emsal olur ve davalarında haklı olmaları durumda Türk adaleti karşısında haklarını ararlar” şeklinde konuştu.

Olay gazetemizde şu şekilde yer almıştı; İlçe pazarının kurulduğu Pazartesi günü meydana gelen olayda engelli Sezer İsmail Yerlikaya aracını Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerindeki Yöresel Ürünler Pazarının önüne park etti. Polisin aracın kaldırılması yönündeki anonsunu duyan Sezer Yerlikaya'nın kardeşi abisini aracın yanına çağırdı. Polis memuru Ö.K.'nın yanına giden engelli Sezer Yerlikaya ile polis memuru arasında gerginlik yaşandı. Yerlikaya'dan aracını olduğu yerden kaldırmasını aksi taktirde park cezası keseceğini söyleyen polis memuru Ö.K. sonrasında düzenlediği cezayı trafiği düzenleme ve denetimle görevli trafik zabıtasının uyarı ve işaretlerine uymamaktan kesti. Engellilere kesilen park cezasının iptal edileceğini bilen uyanık polis memuru tarafından keyfi olarak düzenlenen ceza makbuzunda suçun polisin direktiflerine uymamak olduğu belirtildi.”