Orman Genel Müdürlüğü 2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Programının 8. Sırasında yer alan Toprak Örneklemesi ve Analizi” konulu eğitim seminerine katılmak üzere, Bolu'da bulunan Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkanı Polat Pamuk Batı Karadeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve 2014 yılında kurulan Kestane Hastalıkları Laboratuvarında incelemelerde bulundu.

Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin'in eşlik ettiği ziyarette Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkanı Polat Pamuk'a Araştırma Enstitü Müdürlüğünde görevli Biyolog Deniz Çakar tarafından Kestane Kanseri (Cryponecteria parasitica) İle Biyolojik Mücadele Kapsamında Laboratuvarda Üretilecek Hipovirülent Çalışmaları” hakkında brifing verildi.

Brifingde; Laboratuvardaki çalışmalar (izolasyon, VC uyum, virüs aktarımı, hipovirülent üretimi) ve Akçakoca İlçesi Kestane Ormanlarında yapılan Hipovirülent ve Virülent Ağaçlarından örnek alımları detaylı olarak görsel sunum şeklinde anlatıldı. Ayrıca 2014 yılında kurulan Kestane Hastalıkları Laboratuvarında bugüne kadar yapılan eğitimler ve çalışmalar hakkında bilgilendirilmelerde bulunuldu. Haber Merkezi