Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın 2013 yılının ilk makalesinde 2012 yılında Belediye'nin çalışmalarını anlattı. Özetler halinde Gerede Belediyesi´nin yoğun çalışma programından bahseden Belediye Başkanı Ömer Baygın, 2013 yılında da aynı azim ve şevkle çalışmaların devam edeceğini bildirdi.
Ömer Baygın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Yeni bir yıla girdiğimiz şu günlerde, Belediyemizin 2012 yılında yapmış olduğu çalışmalar hakkında genel bir bilgi vermek istiyorum.
Öncelikli olarak, İlçemizin, kültürel, sosyal, ekonomik yönünü yansıtması ve ilçe turizmine katkı sağlayacağına inandığımız, Eski Gerede Evi mimarisi tarzında projelendirilen, bodrum+3 kattan oluşan, butik otel binasının yapımına 2012 yılında başlanılmış ve inşaat bitme aşamasına getirilmiştir. 2013 Yılının ilk aylarında yapımı tamamlanarak, açılışı gerçekleştirilecektir.
Bildiğiniz üzere, daha önce Osmanlı Caddesi üzerinde yer alan hayvan pazarının, 2010 yılında şehir merkezinin dışına taşınarak, açık ve kapalı padokları olan, daha hijyenik ve modern bir tesis olarak yapılması sağlanmıştır. 2011 Yılında ise, idari binanın yapımı gerçekleştirilmiştir. Ancak, hayvan pazarının ek binası olan mezbahane binamız aynı yerinde faaliyet göstermeye devam etmiştir. İlçemizin ana caddelerinden biri üzerinde yer alan mevcut mezbahane binamızın da şehir merkezinin dışında yer alan yeni hayvan pazarı alanı içine yapılarak, şehir merkezinden taşınmasının, hem halkımıza daha iyi bir hizmet verilmesi, hem de düzenli ve sağlıklı kentleşme açısından önemli bir çalışma olacağı düşünülmüştür. Bu düşüncelerden hareketle, yeni yapılan hayvan pazarı alanı içine, daha modern ve hijyenik ortamlarda, son sistem teknolojilerle et kesimlerinin gerçekleştirileceği, mezbahane binası ve monoray sisteminin yapımı için ihaleye çıkılmış ve inşaata başlanılarak, yapımı tamamlanmıştır. Kısa süre içinde hizmete girecektir.
Hayvan pazarı ve mezbahane binamızın şehir merkezinden taşınması sonucu boşalan ve mülkiyeti Belediyemize ait olan, Osmanlı Caddesi üzerinde bulunan, 741 ada 8 ve 9 nolu parseller üzerine, Korukent Sitesi ve ticaret merkezinin yapımı için kat karşılığı inşaat yapım ihalesine çıkıldı. Çıkılan ihale sonucunda, yüklenici; şehir imar planımızda belediye hizmet alanı olarak ayrılan, Cumhuriyet Meydanı üzerinde bulunan Eski Hükümet Konağının bulunduğu alana, Belediyemizce hazırlanan mimari uygulama projesi ve teknik şartnameye uygun olarak, bodrum + 3 kattan oluşan, Selçuklu mimarisi tarzındaki Belediye Hizmet binasının yapımına karşılık,741 ada 8 ve 9 nolu parseller üzerine, Belediyemizden alınan imar durumuna uygun olmak şartıyla, istekleri doğrultusunda yaptıracakları mimari projeye göre belirlenen sayıda konut ve işyeri inşaatı yaptıracaktır. Böylece; hem Belediye Hizmet binasının, hem Korukent Sitesinin, hem de ticaret merkezinin yapımı gerçekleştirilerek, üç büyük proje hayata geçirilecektir. İşe ilişkin, Belediyemiz ile yüklenici firma arasında sözleşme imzalanarak, proje ve ruhsat çalışmalarına başlanıldı. 2013 Yılında, Belediye Hizmet Binası inşaatının ve Korukent Sitesi inşaatının yapımına başlanılacaktır.
İlçemiz Kitirler Mahallesinde bulunan ve mülkiyeti şahıslara ait olan tescilli hamam binasının restorasyonunun yapılmasının, hem kültürel ve tarihi değerlerimize sahip çıkılarak yaşatılması, hem de mevcut hamam binasının daha iyi koşullarda halkımıza hizmet verebilmesi açısından önemli bir proje olduğundan hareketle, Belediyemiz tarafından rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri yaptırılan tescilli hamam binasının, 2012 yılı içinde öncelikli olarak, Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne proje onaylarının yaptırılması sağlanmıştır. Onaylanan projeler ve mal sahipleri ile yapılan protokol çerçevesinde, restorasyon çalışmalarına başlanılmıştır. En kısa zamanda yapımı tamamlanarak, halkımızın hizme