Bolu'da her yıl geleneksel olarak Yoksullara Yardım Derneği öncülüğünde gerçekleştirilen kermesin 5'incisi bu yıl da Karaçayır'da düzenleniyor. Yoksullara Yardım Derneği Başkanı Salih Kaya, Pazartesi günü saat 10.00'da açılacak olan kermese tüm halkı davet etti.

Haber: Emrah Öget

Yoksullara Yardım Derneği Başkanı Salih Kaya; Geleneksel olarak her yıl yaptığımız ve bu sene 5.si olan Bolu Kermesine şuan hazırlanmış bulunuyoruz. Kermesimiz planlandığı üzere yarın saat 10'da açılış yapılarak, 28 Mayıs gününe kadar devam edecektir. Kermesimizde amaç derneğimizin barındırmakla mükellef olduğu öğrencilerimizin eğitimini daha rahat yapabilmelerine katkı sağlamaktır. Tüm çalışmalarımız, gayretimiz eğitime katkı sağlamaktır. Bu kermesimizin de ana gayesi budur” dedi.

DEVE DÖNERİ İKRAM EDİLECEK

Kermeste bulunabilecek ürünlerle ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Kaya: Kermeslerin bir kültürü var o da malumunuz öncelikle el ürünleri ve evlerde hanımların yaptıkları gıda, börek, sarma, baklava gibi her türlü şeyi bulmak mümkün. Ayrıca burada nefis döner çeşitlerimiz var; deve döneri, kırmızı etten dönerlerimiz yapılmaktadır. Biz Bolu'da bu kermesi yaparak Bolu'da bir katkımız olsun, kültür faaliyetlerine bir katkımız olsun diye geniş kapsamlı yapıyoruz. Bunu tabi kendimiz yapıyoruz demek doğru değil. Bunları Bolu halkı ile Bolu halkının desteği ile yapıyoruz. Bu vesile ile de bu kermeslere katkısı olan Bolu halkımıza teşekkür ediyoruz. Ev eşyası olarak halı, mobilya ve giyim eşyaları gibi eşyaları da bulmak mümkündür. Ulu orta şeyler değil insanların rahatça giyebileceği özenle hazırlanmış giysiler mevcuttur. Çeyiz eşyaları da oldukça fazladır, evlenecek gençler için bir fırsattır” şeklinde konuştu.

AÇIK ARTIRMA İLE DEVE SATILACAK

Son olarak kermese bütün vatandaşları davet eden Kaya: Her sene olduğu gibi bu sene de deve ikramımız olacak. Develerimiz şuan kesildi, onu yarından itibaren döner yaparak ikram etmeye başlayacağız. Ayrıca her sene olduğu gibi yine bu sene bir devemizi açık artırmayla satışa sunmayı düşünüyoruz. Bunun taliplileri var, yapın yarışalım diyenler var. Onların arzuları üzerine bunu yine yapmayı planlıyoruz. Yarın saat 10'da Bolu halkımızı çoluğuyla, çocuğuyla kermesimizin açılışına bekliyoruz” diye konuştu.