Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Bolu Belediyesi arasında Mekansal Planlamada İşbirliği” protokolü imzalandı.
Belediye başkanlığında gerçekleşen imza törenine Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, şehir plancıları ve basın mensupları katıldı. Bolu Belediyesi MARKA işbirliği ve uzman akademisyenlerin desteği ile Bolu'nun planlanmasında büyük bir adım attıklarını belirten Başkan Yılmaz, Bolu'nun ‘Tabiatın Kalbi Bolu' sloganı ile benimsenen, turizm, üniversite ve spor kenti kimliğinin Bolu'ya yansıtılması amacıyla Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile Bolu Belediyesi arasında işbirliğine gidildiğini söyledi.
Başkan Yılmaz açıklamasının devamında, Bolu'yu dünya kenti haline getirmek için çalışıyoruz. MARKA ve Bolu Belediyesi işbirliği ile Bolu kent kimliğine kavuşacaktır. Bu işbirliği kapsamında; Bolu'nun bahsedilen kent kimliğine sahip olabilmesi için uygulanması gereken gelişim ve iyileştirme stratejilerinin belirlenmesi, mekânsal şemasının çizilmesi, yeni imar planlarına ve kentsel dönüşüm master planına yol gösterici, mekânsal gelişim strateji çerçevesinin belirlenmesi yer almaktadır” diye konuştu.
“Uzman ekipler Bolu'nun kimliğini belirleyecek”
İmza töreninde bir konuşma yapan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut Bolu'nun kent kimliğini MARKA'nın uzman ekibi ile kazanacağını söyledi. Akbulut; MARKA olarak biz her zaman belediyelerimizin yanındayız. Yerel yönetimler Türkiye'nin kalkınma dinamitlerinin başında gelmektedir. Kalkınmanın yerelden başlayacağına inanıyoruz. Belediyelerimizin yaptığı çalışmaları kavrıyor ve her konuda destek olmaya çalışıyoruz. Bolu kent kimliği açısından çok önemli bir yere sahip. Tabiatın kalbi Bolu'yu, Bolu Belediyesi ile yaptığımız işbirliği ile turizm, üniversite ve spor kenti haline dönüştüreceğiz. Çalışmalarımız neticesinde Bolu gelişim ve iyileştirme stratejileri tanımlanmış, bu stratejilere uygun uygulanabilir kent modelleri oluşturulacak, kent gelişim senaryoları ve şemaları çizilecek, acil müdahale alanları belirlenecektir. Yapılacak iş kapsamında MARKA uzmanlarının yanı sıra sektöründe uzman akademisyenler, gönüllü tasarımcılardan oluşan bir ekip ve Bolu Belediyesi şehir plancıları ile sahada kapsamlı bir çalışma gerçekleştirecektir” dedi.