Esentepe´ye alternatif olarak yapılan içerisinde seyir terası, çardaklar, kamelyalar, çocuk oyun grupları, piknik alanları vs. bulunan Kent Ormanı için Gerede Belediyesi tarafından Sedaş İşletme Müdürlüğü'ne yapılan başvurular sonrasında bazı problemler oluşmuştu.

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, yoğun gayretleri sonrasında yapılan başvuru ve oluşan problemleri bir dosya halinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın Gerede ziyaretinde kendisine sunmuş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan yapım sözünü almıştı. Yapılan girişimler sonrasında Kent Ormanına elektrik verilmesi için çalışmalar başladı. Elektrik direklerinin yerleri belirlenerek bu alanlara beton atıldı. Direklerin dikilmesiyle birlikte bağlantıları yapıldıktan sonra Esentepe'ye alternatif bu alanda elektriğe kavuşmuş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, Doğa harikası Esentepemize alternatif olarak oluşturduğumuz, Kent Ormanımızın içerisine piknik alanları, tuvaletler, mescit, seyir terası, güvenlik kulübesi vs. birçok yapılar oluşturduk. Bu kadar hizmetin olduğu bir alanda elektriğin olmaması abes kaçan bir durum. Bu bakımdan Sedaş İşletme Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. Fakat o alanda bir elektrik alt yapısı olmadığından bazı problemlerle karşılaştık. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Gerede ziyaretinde bu konuda ilgili dosyayı hazırlayarak sunduk. Bakanımızdan sözü almıştık ve akabinde de çalışmalar başlamış durumda. Kısa bir süre içerisinde çalışmalarımızın bitimiyle de Kent Ormanımız elektriğe kavuşmuş olacak. Tüm Gerede halkı adına sayın Bakanımıza ve Milletvekilimiz Fehmi Küpçü'ye çok teşekkür ediyorum” dedi. Haber Merkezi